HAMAR: Det satt faktisk langt inne da Tone Wølner til slutt landet på Storhamar framfor Levanger.
Det er trener Arne Senstad glad for. Han sjekket også ut Linda Hansen Lundmark, som har spilt i svenske Sävehof og danske Aalborg.
Men han ønsket seg Wølner mest.

Pisket litt ekstra
- Det blir artig å se den duellen i kampen, den kan bli litt avgjørende for kampen. Levanger stiller dessuten sterkt forbedret fra de siste kampene, med et par utespillere som er tilbake, forklarer Senstad.
Han har pisket Wølner og de andre målvaktene litt ekstra den siste måneden, ikke minst med tanke på at den nye burvokteren ikke har kunnet spille kamper før i kveld.
- Hun har fått kjørt seg litt ekstra på den fysiske treningen, og jeg liker det jeg har sett på trening. Vi vet fra før at Tone er god når hun er motivert, og det tror jeg ikke er noe problem nå som det er lenge siden siste kamp. Tone er en målvakt som vet hvordan hun vil stå, og det er positivt. Vi håper å løfte det ytterligere opp et nivå.

Tryggheten på vei
Wølners siste opptreden i Gjøvik-drakta var i cupkamp 29. september.
Siden det har hun bare trent med Storhamar.
- Jeg har god kondis nå, fleiper 32-åringen.
- Det er viktig å bli kjent med spillerne og forsvaret, og det føler jeg begynner å hjelpe. Tryggheten i forhold til denne kommunikasjonen begynner å komme på plass.

Passer Wølner bra
Den tidligere Nordstrand-målvakten som også har spilt i Toten, Skarnes og to tyske klubber innrømmer at hun var nær overgang til Levanger.
- Det vippet hele tida, men til syvende og sist valgte jeg Storhamar. I den fasen av livet jeg er i, var det for stor risiko totalt sett å flytte til Trøndelag.
Når hun skal stoppe Levanger i kveld, er hun brukbart forberedt.
- I forhold til mine styrker som målvakt passer det meg godt at Levanger baserer en del på bakspillerne med tunge skudd.

Sparer Haugli?
Til dagens kamp går det mot Wølner og Stine Lidén mellom stengene. Alternativet er Sara Haugli, men Storhamar-treneren vil spare litt på den talentfulle ungjenta etter smellen som slo kjeven ut av ledd.
- Jeg vil være helt sikker på at Sara er frisk igjen, og hun har også veldig lyst til å delta på landslagssamling fra torsdag. Da kan det være lurt å bli helt frisk, sier Senstad, som ikke tok noe valg før etter treningen i går kveld.

Langt fall
Stemningen var laber på mandagens trening, etter nedturen med cuptrekningen som ga Larvik som motstander i semifinalen.
- Etter den vanvittige oppturen vi hadde søndag, med til tider utrolig godt spill og fantastisk stemning, var nedturen like stor. Vi merket det på trening, men det er bare å svelge den trekningen og jobbe videre, sier Arne Senstad.
I landslagspausen som kommer etter Levanger-kampen, tar han med seg laget til Jorekstadhallen ved Lillehammer og møter juniorlandslaget til forrige sesongs Storhamar-assistent Reidar Møistad fredag kveld. Da er Kamilla Sundmoen og Gina Lorentsen opptatt med rekruttlandslaget, mens Sara Haugli spiller mot Storhamar.
- Resten er med, og Møistad skal få kjørt seg skikkelig, ler Senstad.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.