HAMAR: Rannveig Haugen og HC Leipzig er klare for hovedrunden i Champions League i håndball, og skal ut i kamper mot Larvik, Györ og Dinamo Wolgograd.
Larvik 5. februar
- Jeg håper å rekke hjemmekampen mot Larvik 5. februar. Vi har fra før av en ganske liten stall. Vi er 14 spillere, og når både Loise Lyksborg og jeg er ute med skade, har vi bare fire backer igjen, forteller Hamar-jenta.

Skadd i oktober
For Rannveig har ikke den første sesongen i HC Leipzig blitt helt slik hun hadde håpet.
- Jeg tråkket over på trening i oktober, og var maks uheldig. Bildene viste at det var et brudd i ankelen.
- Planen var at jeg skulle begynne å trene for fullt igjen i desember, men så ble det væskedannelse i beinet, og jeg måtte holde meg i ro enda lenger i fare for å forverre skaden ytterligere, forteller Rannveig Haugen til HA-sporten.

- Bra medisinsk apparat
- Heldigvis har klubben et veldig bra medisinsk apparat som oppdaget bruddet tidlig. Dette er en type skade som man lett kunne tro var et vanlig overtråkk, men jeg ble heldigvis sjekket veldig grundig. Nå går jeg hos fysioterapeut og får behandling hver dag.

Ferdig med uflaks
Den tidligere Storhamar- og Esbjerg-spilleren synes det er ekstra kjedelig å gå skadd over så lang tid i og med hun er kommet ny til klubben.
- Men nå håper jeg virkelig det er slutt på uflaksen. Det ene har avløst det andre her i Leipzig. Først ble sykkelen min stjålet, så var det noen som herpet bilen min etter en fotballkamp. Nå sist falt det is fra taket og ned på bilen slik at frontruta og panseret ble ødelagt, sukker Rannveig.

Håndball neste uke
Etter at hun pådro seg bruddet i venstrebeinet, satsfoten, har 27-åringen trent alternativt. Den siste uka har hun tilbrakt på ergometersykkelen, men i neste uke håper hun på å være med og spille med ball igjen på trening.
To Champions League-kamper
Før Rannveig ble skadd fikk hun med seg to kamper i mellomrunden i Champions League og seks av 12 kamper i Bundesliga.
I Bundesliga ligger fjorårets seriemester på fjerdeplass; fem poeng etter serieleder Thueringer HC, men Leipzig har en kamp mindre spilt enn de foran på tabellen.

Gleder seg til Larvik
- Jeg er veldig glad for at vi greide å komme oss videre i Champions League. Nå får jeg med meg flere toppkamper, og jeg gleder meg mest til å reise til Larvik og spille, sier Haugen.
Det første møtet med Larvik er, som nevnt, 5. februar, og returkampen i Larvik spilles 12. mars.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00