HAMAR: Som mange håndballentusiaster sikkert har registrert, har Storhamar spilt uten Marita Brennodden og Tove Elisabeth Rise i sesongoppkjøringen.

Det har sin hyggelige forklaring i at begge venter barn, og det går naturlig nok foran håndballen en tid framover.
- Jeg står i hvert fall over denne sesongen, så får vi se, sier Marita Brennodden til HA-sporten.
- Kommer du tilbake?
- Jeg sier ikke nei til det. Blir helt sikkert fristet, sier Storhamar-vingen som i 2007/08-sesongen spilte så godt at Marit Breivik tok henne ut til landslagssamling.

Vil være i miljøet
Marita og Tove Elisabeth Rise har vært viktige kontinuitetsbærere i Storhamar. Nå går sesongen med til andre ting enn å kaste ball på eliteserienivå også for Tove Elisabeth.

- Kommer du tilbake på A-laget?
- Jeg har lyst til det, men vi får se. Jeg utelukker ingen ting, sier Tove Elisabeth.
Men hun vil fortsatt være en del av Storhamar-miljøet: Tove Elisabeth regner med å besøke treningene med jevne mellomrom, og hun skal også skrive litt om Storhamar Håndball på klubbens hjemmeside.
Med dette mister også Storhamar to spillere i en stall som ikke er altfor bred fra før av heller.
- Dette er en del av å være trener for et jentelag. Det er alltid noen som er i denne situasjonen, men det er jo hyggelig greier, da, sier Storhamar-trener Arne Senstad.

Finne erstattere
- Vi var ikke flere enn vi burde være fra før av heller, og derfor er vi mer innpå beinet enn antatt. Vi har klart oss med få spillere før, og det skal vi gjøre nå også - hvis vi holder oss skadefrie, sier Senstad.

Dermed må han finne erstattere for de to, som har spilt på hver sin kant. Ikke eksternt, men blant dagens spillere.
Linn Marie Birkeland er en nykommer fra Fredrikstad som er venstre kantspiller. Hun er for tiden opptatt med U20-VM i Ungarn sammen med Maja Jakobsen - men vil i første rekke konkurrere med Marthe S. Johansen om plassen.
- I tillegg har vi flere bakspillere kan gjøre en god jobb ute i svingen der, sier Senstad, som har få rene kantspillere å velge i på høyresiden.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00