HAMAR: - Storhamar var gode i dag og forsvaret imponerte meg. Betina var jo rågod, og nesten forsvarssjef, så nå er jeg en stolt storesøster, fastslår OL-vinner Linn Kristin Riegelhuth, mens lillesøster står med ryggen til og med ørene i full beredskap.

Og blir litt flau…

Årsbeste begge veier
Larvik-spiller og storesøster Linn-Kristin hadde fri lørdag, og hadde tatt turen til Hamar for å se Betina.

Hun fikk, sammen med alle håndballinteresserte foran tv'n og i hallen, se Storhamar levere årsbeste både i forsvar og angrep denne sesongen.
Og det i en av de viktigste kampene for sesongen, med tanke på bronsemedaljene.
Det var tydelig at cupseieren mot Njård onsdag hadde gjort godt for sjøltilliten.
- Storhamar-jentene var tente fra start og rykket til seg ledelsen. I andre omgang var forsvaret enda bedre, og takket være det kunne Storhamar sette fart framover og underholde litt, forklarer Larvik-spilleren.

- Spilte fantastisk
Det var ingen selvfølge at Betina Riegelhuth skulle spille forsvar da hun kom til Storhamar, men Arne Senstad så et potensial ikke så mange hadde tro på.

- Andre trenere hadde egentlig gitt opp Betina som forsvarsspiller, og i fjor spilte hun stort sett bare angrep. Jeg har jo nesten gjort motsatt nå i starten, og jeg synes det er helt tydelig at Betina kan bli i en forsvarssjef. I dag spilte hun fantastisk sammen med Daria Boltromiuk, sier Senstad, som er rask til å legge til:
- Men det betyr ikke at Betina ikke får spille angrep i Storhamar. Det kommer etter hvert.

Gjorde nøkkeljobben
Det er ikke ofte to spillere som bare scorer to mål hver, blir kåret til sitt lags beste, men lørdag gjorde HA-sporten nettopp det.

Nøkkeljobben til å slå Nordstrand var nemlig å stoppe en av verdens beste strekspillere, Else Marthe-Sørlie Lybekk.
Boltromiuk og Riegelhuth, sammen med Inger Senstad, klarte den oppgaven helt strålende.
Lybekk scoret bare to mål, og sjøl om hun skaffet laget flere straffekast, klarte hun ikke prege kampen slik hun har gjort før i sesongen.
Framover på banen showet Anja Edin, scoret sju mål, og fikk bestemannsprisen, men uten forsvarsjobben til lagvenninnene hadde det blitt lite show.

Mistet overskuddet
Nykommer Betina Riegelhuth hadde en suveren forsesong der hun herjet med motstanderne i treningskamper.

Da serien startet var imidlertid overskuddet og litt av gløden borte. Dermed forsvant også sjøltilliten.
- Jeg hadde en periode med mye skole, og samtidig trente litt mer enn nødvendig. Jeg er litt ambisiøs, smiler 21-åringen.
Etter det har trenernes oppgave vært å holde Betina litt igjen i treningene, og lørdagens kamp følte hun var et langt steg i riktig retning både for laget og egen del.
- Nå opptrådte vi som et lag, ikke bare hver for oss, og vi tok med oss gleden over seieren onsdag.

Støtter hverandre
Danmarksturen med B-landslaget var også viktig for å snu den vonde trenden for Betina.
- For meg var det kjempemessig å få det avbrekket, og få litt nye impulser i spill og motstandere. Det gjorde godt, innrømmer Riegelhuth.

At storesøster er med og støtter betyr også mye, og søstrene forsøker å se hverandre så mye som mulig.
- Det er ikke så lett, for vi spiller jo ofte samtidig, men når det blir champions league-kamper for Larvik, er det min tur til å reise og se henne, smiler Betina Riegelhuth.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00