ELVERUM: Storhamar-spilleren Gina Lorentsen er med på sin andre samling på A-landslaget. Forrige gang var det ingen kamper, derfor er suget etter en debut på A-landslaget ekstra stor hos Storhamars eneste representant.
- Jeg håper å få prøve meg. Spilletid ville vært morsomt, sier Gina Lorentsen.
- Ti mål og banens beste er målet hennes, skyter Mari Molid inn med et smil om munnen.

Mye håndball

Flere sentrale spillere er ikke med til treningskampene mot Russland. Norge er allerede kvalifisert til neste verdensmesterskap, og landslagssjef Thorir Hergeirsson bruker kampene til å teste ut unge spillere. En av dem er Gina Lorentsen.
- Det har vært mye håndball denne uken. Det trives jeg med, sier Lorentsen som ikke har lagt onsdagens Byåsen-seier helt bak seg.

Ingen militærerfaring

Etter en økt i Terningen Arena hvor det første av to oppgjør mot Russland spilles, ble håndballjentene fraktet bort til Terningmoen. Der hadde Telemark bataljonen organisert fire ulike militærøvelser som jentene skulle bryne seg på.
- Jeg har null erfaring med militæret. Det var kjempemoro å prøve ting. Jeg hadde sikkert aldri prøvd dette ellers, smiler Lorentsen.
Jentene fikk prøve seg på flere områder. Det primære håndvåpenet HK416 ble skutt med. I tillegg fikk de prøve seg i stridsvogn og kjøre sekshjuling.

Thorir med granattrøbbel

Til slutt var det øvelsen «ta grop», hvor de skulle skyte mot fienden (to blå plastmenn), kaste granat og erobre fiendens område. Selve granatkastingen gikk greit for håndballspillerne. Det var heller andre ting som skapte problemer. Som da landslagssjef Thorir Hergeirsson skulle få granaten ut av lomma (se bildet). Det spørs om islendingen ville overlevd i krig med sin sene behandling.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00