HAMAR: Etter søndagens seriepremière sa Arne Senstad til HA-sporten at han syntes det var rart at Storhamars nye venstreving ikke var tatt med på A-landslaget. Storhamar har fått med Gina, Anja Edin, Betina Riegelhuth og Kamilla Sundmoen på rekruttlandslaget, men Senstad mente 22-åringens skuddkvaliteter kvalifiserte for Hergeirssons A-tropp til World Cup i Danmark.


Stort skuddrepertoar


- Gina er nær. Spesielt i forhold til skuddteknikken. Hun har et stort repertoar skuddteknisk, og er i fin utvikling. Men det er flere faser i spillet enn angrep. Gina har en jobb å gjøre i forsvar, sier Thorir Hergeirsson.
- Hun må bli bedre til å stenge av i forsvaret, men jeg er overbevist om at hun vil banke hardt på landslagsdøra.
- Er hun EM-aktuell?
- Det er det for tidlig å si noe om. Det er viktig for henne å trene godt og spille bra i Storhamar - og bruke sjansen hun nå får i Tsjekkia, sier Hergeirsson og understreker at det også er hard kamp om venstrevingplassen på landslaget.


Mange om beinet


Kari Mette Johansen og Camilla Herrem er to etablerte, men landslagssjefen nevner også navn som Sanna Solberg, Charlotte Mordal og Anne Kjersti Suvdal.
- Det er mange spennende typer. Gina konkurrerer ikke bare med de etablerte, og det er bra for landslaget, mener Hergeirsson.
Han synes også det er positivt at klubbtrenerne brenner for spillerne sine og lanserer dem på landslaget.
- Ja, det er viktig for utviklingen av norsk kvinnehåndball.
Men det er vi som tar ut laget, og da kan vi naturligvis se det litt forskjellig.


EM-troppen klar 3. november


Thorir Hergeirsson tar ut EM-troppen 3. november. Anja Edin har vært inne i varmen, men er nå flyttet til rekruttlaget.
- Det er mange om beinet, men det var kniving om plassene også før VM. Anja konkurrer med gode spillere som Tine Kristiansen, Gro Hammerseng og Ida Alstad.
Hun er satt litt tilbake på grunn av kneskaden i sommer, og har et stykke igjen til toppslag. Men det er bare å jobbe på. Anja vil få et godt løft utover høsten, og jeg vet at hun vil bite fra seg i kampen om EM-plassen.


Betina og Kamilla


Thorir synes Betina Riegelhuth har hatt en god utvikling og fått et løft.
- Hun var forholdsvis nær en plass på World Cup-laget, men må jobbe mer med forsvarsspillet.
- Kamilla Sundmoen er en turbospiller som konkurrer med jenter som Tine Kristiansen, Ida Alstad, Anja Edin og Stine Bredal Oftedal. Dette er fotrappe temposettere, og jeg er spent på hvordan Kamilla tar de internasjonale sperringene i Tsjekkia, sier landslagssjefen, som håper alle som ikke kom med på world Cup-laget vil vise at de burde ha vært det.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00