OSLO: Storhamar blir det første laget i årets Postenliga som får sjansen til å slå Larvik i seriespillet. Men noen lett oppgave blir ikke det når vi vet Larvik ikke har tapt en vanlig seriekamp etter at Nordstrand vant 18. april 2001.

Selv om klubben har mistet Linn-Kristin Riegelhuth til dansk håndball, har de sikret seg solide spillere i Linn Sulland og Nora Mørk.

Pessimist av natur
Og Larviks målsetting er som før:

De skal vinne alt i Norge og gå til gruppespillet i Champions League.
- Men samtidig er jeg også fryktelig pessimistisk av natur og tror vi skal tape alle kampene våre, sier Karl Erik Bøhn.
- Norsk damehåndball blir bedre og bedre for hvert år, og vi i Larvik blir mer nervøse for hver gang.
- Vi taper den første kampen mot Storhamar, og så går vi på et tap for Tertnes i den nye hallen vår, sier en underfundig Bøhn.
Han vil ikke være med på at norsk kvinnehåndball bare er Larvik og Byåsen.
- En seier i Hamar er absolutt ikke innkassert på forhånd. Vi må opp mot vårt beste for å vinne, sier Larvik-treneren.

Dette med marginer…
- I Skjærgårdslekene så vi hvor gode Storhamar kan være.

- Men det var vel bare en arbeidsulykke for Larvik?
- Nei, vi ble vi rett og slett kjempet ut og ned av et Storhamar-lag som var bedre enn oss. Holder de et slikt nivå stabilt, kunne det bli en trio i toppen. For toppnivået til Storhamar er ekstremt godt. Men så er det dette med marginer…
- Da tenker du på?
- Det er små justeringer som skiller suksess og fiasko. Storhamar vil være i toppen, men med en skade eller to kan det snu seg fort, mener Bøhn.

Kompis med Senstad
Han og Storhamar-trener Arne Senstad er gode kamerater, og har gått den samme håndballskolen. De spilte håndball sammen i Sandefjord og gikk sammen på idrettshøyskolen.

- Jeg synes det er gjort en veldig god jobb i Storhamar. De har bygd godt og fornuftig.
- Nå har de også Duda i bakhånd, og Storhamar er best når Duda er på topp, selv om også de andre spillerne har utviklet seg.
Karl Erik Bøhn mener Larvik er i relativt god rute før lørdagens seriepremière i Prestrudhallen.
- Ennå har jeg ikke hatt alle spillerne våre tilgjengelig, men jeg håper vi har det mot Storhamar, sier Bøhn. Han leder en klubb som sju ganger har gått gjennom eliteserien uten å tape kamper: i 1996/97, 2001/02, 2002/03, 2004/05, 2005/06 og i 2006/07 2007/08 og 2008/099.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.