Martine Hovden er uaktuell til kveldens kamp mot Nordstrand, og mye tyder på at det går måneder før hun er tilbake på banen.

Både Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson og Martine selv frykter for at 22-åringen er satt ut av håndballspill fram til jul.

Fredrikstad-jenta som var tiltenkt en viktig playmakerrolle i Kamilla Sundmoens fravær, og fikk sjansen på rekruttlandslaget da Sundmoen meldte forfall i sommer. Men hun fikk aldri en skikkelig start på årets sesong.

Hun slet med en gammel skade i kneet som hovnet opp når det ble belastet for mye. Men det er ikke den skaden som har satt henne utenfor i høst.

fikk en smell i kneet

- Det var etter kampen mot Tertnes jeg fikk en smell i kneet på trening. Det er en slags betennelsestilstand og kneet hovner opp, sier Storhamar-spilleren.

Martine fikk tatt MR sist torsdag, og venter svar på omfanget av skaden i løpet av uka. Hun håper det skal komme et svar som gjør at hun kan komme raskere tilbake på banen enn fryktet.

- Den gamle kneskaden kom av for mye belastning, og er blitt bra etter at jeg fikk hvile, sier Martine.

For Storhamar har skadefravær kommet ekstra ubeleilig.

- Da Kamilla Sundmoen ble gravid, skulle Tonje Enkerud og Martine få sjansen i Kamillas rolle. Tonje får mye tillit, men jeg skulle naturligvis ha hatt Martine tilgjengelig også, sier Finnsson.

Ingen nye spillere

For Storhamar er det ikke aktuelt å hente inn nye spillere.

- Vi må jobbe videre med de vi har, tåle motgang og stå på. Nå er vi heldigvis kvitt sjukdommen i laget, sier Finnsson.

Islendingen mener Storhamar har hatt ei god treningsuke, selv om Betina Riegelhuth var borte hele uken.

Og Maja Jakobsen og Tonje Enkerud var på landslagssamling i helgen.

Nordstrand uten poeng

Etter seks serierunde ligger Storhamar på åttendeplass rett bak Byåsen, men bør ikke gå på sitt fjerde serietap når poengløse Nordstrand kommer på besøk i Prestrudhallen i kveld.

- Selv om Nordstrand står uten poeng, har de en veldig sterk førstesekser, og de har gått på knepne tap mot Halden, Glassverket og Stabæk, sier Finnsson.

Kampen mot Stabæk skal for øvrig spilles om igjen da det var rot med resultattjenesten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00