- Nå har jeg trent for fullt i nesten hele jula, og er veldig klar på å spille kamp igjen. Endelig, nå har jeg ventet lenge nok, sier Storhamar-kapteinen, som har vært ute siden hun ble skadd da rekruttlandslaget møtte Ungarn 27. oktober.Målet er klart


Dermed gikk også Kamilla glipp av muligheten til å spille seg inn på VM-laget. Paradoksalt nok skjedde det samme i 2012. Da mistet 28-åringen muligheten til å komme til EM etter en skade på landslagssamling i forkant av mesterskapet.

- Nå har jeg sagt at jeg skal holde meg skadefri i 2014. Det er målet nå, sier Sundmoen.

- Og da er vel også målet å spille seg inn på EM-laget?

- Først skal jeg komme meg i skikkelig form igjen, så får EM være et mål på slutten av året. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har veldig lyst på å spille i et mesterskap. Nå har jeg ventet lenge nok, sier Sundmoen, som blir 29 år når EM i arrangeres i Ungarn og Kroatia.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har fulgt opp Kamilla under skadeoppholdet, og sagt at hennes sjanse vil komme.

Sundmoen sier hun mangler litt på selve håndballrytmen foran søndagens møte med Nordstrand, men håper den skal komme raskt tilbake.

- Vi har trent to økter daglig i jula, og jeg synes det er har vært godt å være på trening igjen.Har trent alternativt


Etter den siste skaden, en rift i ei sene som er festet til hamstringen, har Kamilla begynt å trene mer alternativt for å stå bedre rustet mot skader.

- Treningen er mer fokusert på styrke for å kunne ta i mot smeller. Jeg må også ha fokus på at jeg ikke skal være med på alt på fellestreningene, men også ha sterkt fokus på rehabilitering.

Storhamar kom seg gjennom tre seriekamper med full pott i Sundmoens skadefravær, og på grunn av VM-pausen begynner det å nærme seg to måneder siden forrige serierunde.

Søndagens motstander, Nordstrand, ligger på fjerdeplass i eliteserien, og det nyopprykkede laget har imponert Kamilla Sundmoen.

- Det er mange spillere med eliteserieerfaring på Nordstrand, og de spiller med bra tempo, sier hun.

- Nå tror jeg alle jentene gleder seg til kamp igjen. I hvert fall er jeg veldig spillesugen, sier Kamilla entusiastisk før bortemøtet med Nordstrand.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00