LEVANGER: - Det er psykisk tøft å være den eneste keeperen i et så godt lag. Jeg må prestere i hver eneste kamp. I starten tynget presset meg en del, men jeg må bare takle det. Jeg kan ikke gi opp, smiler Stine Lidén mens tårene renner - tretti minutter etter kampen.
Storhamar-målvakten var helt tom etter seieren mot Levanger.
Og utrolig glad og stolt.
Her er forklaringen:

Åtte mål i keeperhjørnet

Før pause reddet hun bare fire av 21 skudd. Åtte ganger gikk ballen inn i keeperhjørnet og Stine var etter skuddene, men litt for sen.
Etter 20 minutter var hun ute på benken og slo frustrert ut med armene. Normalt hadde hun blitt byttet ut, men uten backup må hun takle alt akkurat nå.
- Jeg var usikker. Jeg har alltid slitt litt mot Levanger, og visste ikke hva jeg skulle gjøre. De er høye spillere som liker å skyte fra distanse, og jeg så ikke utgangen på skuddene så godt.
Hjemmelaget ledet fortjent 17-12 til pause, og i garderoben ville alle si noe til målvakten.
Da brøt trener Arne Senstad gjennom og ba målvakten om å gi blaffen i alle.
For 23-åringen betydde det alt.

Tre viktige minutter

Etter pause vartet hun opp med en redningsprosent på 67! Av 12 distanseskudd, de som stort sett gikk inn før pause, reddet hun ni. En gang avsluttet hjemmelaget med en lobb fra fem meter, men Lidén var tre meter over bakken og stoppet ballen i full strekk.
- Det var veldig viktig for meg at Levanger-spillerne ikke fikk skutt de første tre minuttene. Det ga meg den roen jeg trengte. Jeg fikk samlet meg og fokusert på det jeg skulle. Forsvaret var jo bra i første omgang også, det var jo bare jeg som ikke var med.
Med Lidén i toppslag mellom stengene og en solid forsvarsjobb fikk Storhamar mange gode angrepsmuligheter med ankomster og kontringer.

- Utrolig bra å nullstille

Etter kampen fikk Lidén en lang klem av en stolt Arne Senstad.
- Jeg ba Stine om å starte på nytt i pausa, og det at hun klarer å nullstille etter en slik åpning, er utrolig bra. Det viser at hun har blitt mer voksen som målvakt, skryter Senstad.
Han var imponert over resten av lagets helomvending, også. I første omgang ble det mange for tekniske feil og mange brente sjanser.
Etter sidebyttet var forsvaret fenomenalt.
- Vi klarer å plage dem litt mer i forsvar, og gjøre dem usikre.
I dag er det trekning av kvartfinalene. Hvis Storhamar hadde fått velge ville det blitt Njård, Glassverket eller Fredrikstad i kvart'n, men aller mest alt annet enn Larvik....
- Selvfølgelig vil vi unngå de beste, men nå har vi vist at vi kan spille veldig bra mot de gode lagene. Hvis vi vil kan vi slå nesten alle, og nå begynner spillerne å få skikkelig tro på det også, smiler Arne Senstad.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00