HAMAR: Etter tre sesonger i Danmark, skal venstrehåndsskytteren spille for Storhamar neste sesong. 21-åringen var aktuell også for nyopprykkede Fredrikstad, men sier til HA-sporten at hun valgte Storhamar av sportslige årsaker.
- Storhamar var det beste sportslige tilbudet for meg. Jeg ønsker å satse på håndball, og målet er å få best mulig utvikling som spiller, sier Karoline Fredriksen, som var i Hamar og trente med laget i slutten av mai.


Fra Sarpsborg


Karoline er født i Sarpsborg, og spilte for Skjeberg og Nordstrand før hun reiste til Aalborg for tre år siden da Leif Gautestad var trener.
Etter to sesonger i den danske eliteserieklubben, var hun utleid til 1. divisjonslaget Frederikshavn Fox sist sesong. Fox ble nylig slått konkurs, og da vendte Karoline tilbake til Aalborg.
Nå blir det altså Storhamar de neste sesongene.


Senstad fornøyd


- Karoline er en spiller som er på vei opp og fram. Hun har fortsatt litt å gå på, men er en spillende høyreback som jeg tror vil passe godt inn i spillet vårt, sier trener Arne Senstad.
- Vi er ikke i den økonomiske situasjonen at vi kan hente etablerte spillere, og Karoline er en bra spiller for oss. Hun har et ålreit gjennombrudd og et bra skudd, sier Senstad, som understreker at overgangen er innenfor de økonomiske rammene klubben har lagt fram for håndballforbundet.


Nina Arnfinssdottir


Nina Arnfinssdottir trener også med moderklubben sin for tiden.
- Nina er en ordentlig forsvarsspiller, men skal studere i Trondheim til høsten og vinteren. Vi jobber med å få til en løsning for å få henne med i Storhamar, sier Senstad.
Han har også intensivert jakten på en ny målvakt. Den svenske landslagsmålvakten Gabrielle Kain var en periode aktuell, men er nå ute av bildet.


Jobber med to målvakter


- Vi jobber konkret opp mot to norske målvakter. Vi trenger en god målvakt i tillegg til Stine Lidén og Sara Haugli, og vi har fått signaler om at sponsorene ønsker å stille seg bak en ny målvakt, sier Senstad.
Han ønsker ikke å røpe hvilke målvakter han har i kikkerten, for det er flere eliteserieklubber som er ute etter keeper.
Betina og Daria
Arne Senstad kan heller ikke denne sesongen regne med å få en stor spillerstall.
- Men det er vi vant med, og nå har det først og fremst vært viktig å få på plass de spillerne vi har hatt i klubben. Jeg er veldig godt fornøyd med de vi har med. Nå gjenstår Daria Boltromiuk og Betina Riegelhuth, men jeg både tror og håper de blir med videre - i tillegg til Nina Arnfinnsdottir, sier Senstad.
Han åpner også for at noen av juniorene kan få plass i A-stallen. Ane Emilie Søbstad har operert et kne og er i opptreningsfasen, og er en av de aktuelle.


Mødrene


Tove Elisabeth Rise har vært ute etter barnefødsel, men har trent litt med laget igjen. Marita Brennodden er også blitt mor, og er en spiller Senstad vil ha en prat med.
Izabela Duda venter barn i begynnelsen av juli, og så vil det naturlig nok ta noe tid før hun er klar for eliteseriespill igjen...

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00