I fire lange måneder har skadeplagede Malene Aambakk vært tvunget til å sitte på tribunen.

Da nedrykkstruede Gjøvik ble slått komfortabelt 31-21 i BoligPartner Arena, returnerte hun i gult og blått i stor stil.

Etter den overraskende solide returen vanket det gratulasjoner fra medspillere, trenere, supportere og den lokale juryen. Aambakk nettet seks ganger og ble fortjent kåret til Storhamars beste.

- Det var fantastisk. Jeg har sittet på tribunen i fire måneder og lengtet etter å spille nå, så jeg var veldig gira til denne kampen. At det satt som det gjorde, var fantastisk, stråler hun overfor HATV etter timålsseieren.

Hør hva Aambakk selv mener at Storhamar-fansen kan forvente av henne ut over våren, i videoen øverst på siden!

Storhamar våknet

Aambakk og Storhamar slet imidlertid mot lillebror Gjøvik fra start, og Arne Senstad var synlig misfornøyd på Storhamar-benken gjennom første halvdel av første omgang. Gjestene, som ble slått med tolv mål forrige gang lagene møttes, ledet overraskende 8-7 da 16 minutter var unnagjort.

Senstad så seg nødt til å ta timeout. 

Storhamar-sjefens alvorsprat ble et vendepunkt. Klasseforskjellen, som gjennom de første 16 minuttene hadde vært vrien å få øye på, kom plutselig til syne for fullt.

Storhamar slapp ikke inn ett eneste mål i løpet av omgangens andre halvdel. Tonje Enkerud, Lise Binger og co. løp inn scoring etter scoring, og da andrekeeper Maria Jektvik Aarstad kom inn og stoppet gjestenes straffekast rett før pause, sørget hun for at Storhamar ledet hele 18-8 etter halvspilt kamp.

Ivrig Aambakk

Storhamar begynte riktig nok å slippe inn mål igjen etter sidebyttet, men anført av en ivrig og tydelig spillesugen Malene Aambak fortsatte forspranget likevel lenge å vokse.

Storhamar hadde stålkontroll gjennom hele omgangen, og bare rotasjon og en liten konsentrasjonssvikt på tampen av kampen gjorde at Gjøvik slapp å krysse Mjøsa med mer enn ti minusmål i bagasjen.

Storhamar vant 31-21. Lørdag venter en ny dumpekandidat, Grane Arendal.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.