HAMAR: Da HA-sporten besøkte Rannveig Haugen i slutten av oktober, hadde hun ikke bestemt seg for om hun skulle ta en sesong til i den danske toppserieklubben Esbjerg eller ei.

Nå har hun bestemt seg for å bli:
- Jeg trives veldig godt, og bare ett år blir for kort tid. Det tar litt tid å bli kjent med laget, og det ser også ut som de fleste andre fortsetter i klubben, sier Rannveig Haugen til HA-sporten.

Mye forsvarsspill
Hun har slitt med en virusinfeksjon i halsen de to siste ukene, men har likevel trent og spilt.

- I forsvar er jeg på banen stort sett hele tiden. Nå har vi bare en strekspiller på grunn av skader, så jeg er også andrevalg på strek, forteller Rannveig.
Rikke Zachariassen var førstevalget, men er ute med skade resten av sesongen. Esbjerg hentet islandske Anna Ursula Gudmundsdottir som erstatter, men hun fikk bare ei uke på parketten før også hun var ute.

Tapte for Aalborg
For Esbjerg er målet denne sesongen å komme til sluttspillet. Det betyr at laget må inn blant de seks beste på tabellen.

Og akkurat nå er Rannveig og hennes langvenninner inne i en veldig viktig periode.
Lørdag tapte de 24-31 i en av nøkkelkampene hjemme mot Aalborg, som inntok fjerdeplassen på tabellen fire poeng foran Esbjerg.
- Vi har en del skader for tiden, men det var surt å tape for Aalborg. Vi spilte en kjempegod 1. omgang og ledet en stund med fem mål. I 2. omgang stanset det helt opp, sier 25-åringen til HA-sporten.
Team Esbjerg ligger nå på åttendeplass, og er fire poeng unna sluttspillplass. De spiller en ny viktig mot Horsens lørdag, og har et forholdsvis greit serieprogram igjen.

Nedrykksspill
Hvis Rannveig og kompani ikke blir blant de seks beste og kommer til sluttspillet, blir det kvalifiseringsspill for å beholde plassen.

Det dårligste laget rykker direkte ned, mens de fem andre møter tre 1. divisjonslag i to kvalifiseringspuljer.
De to siste i disse to puljene spiller mot hverandre, og den som blir sist i nedrykkingsspillet, rykker også ned.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.