HAMAR: Izabela Duda er et eneste stort smil og full av forventninger når HA-sporten treffer den polske Storhamar-spilleren. Hennes polske kjæreste, Jacek, er på veg til Hamar, og 1. juli er det termin for parets barn. Duda gleder seg til å bli mor til en gutt som skal hete Filip, og hun gleder seg til å begynne å spille håndball igjen.
Hvis alt går som det skal, håper Iza på å være i aksjon i eliteserien med klister på fingrene i begynnelsen av november.

Håper på ny kontrakt

- Nå ser jeg fram til at Jacek skal komme til Hamar, sier Iza med et stort smil.
Hennes polske kjæreste skal i første omgang være her en måned, og så vil tiden vise om de slår seg ned i Hamar eller ei.
- Jeg håper på å få kontrakt med Storhamar to eller tre år til etter den kommende sesongen. Vil klubben ha meg, flytter også Jacek til Hamar, og jeg kan tenke meg å bosette meg her. Jeg liker byen og folkene veldig godt, sier den polske håndballspilleren.
Hun syntes hun har fått god hjelp av folk i Hamar, og ber spesielt om å få takke Joanna og Rolf Dyresen for all hjelpen hun har fått med alle papirer som skal ordnes i forbindelse med en fødsel.
- De hjelper meg bestandig, og jeg er så takknemlig, sier Iza.

Den første store kjærligheten
Akkurat nå er det barnefødsel og gjensynet med barnets far som opptar Iza mest.
- Jacek var min første store kjærlighet, forteller 31-åringen.
- Vi var sammen i sju år, men så flyttet jeg til en annen by for å spille håndball i en annen klubb. Så møttes vi igjen etter åtte år, og jeg er virkelig forelsket, stråler Izabela.

Hadde flere tilbud
En periode var hun den eneste i Storhamar med kontrakt for neste sesong, og hun synes det har vært spennende å følge med på det som har skjedd. Hvis Storhamar hadde mistet klubblisensen, måtte hun ha funnet seg ny klubb, og det manglet ikke på muligheter.
- Jeg hadde to tilbud fra Frankrike, ett fra Polen og ett fra Tyskland. I og med jeg skal ha barn, kunne det nok ha blitt Polen igjen, sier Duda.

Glad det ordnet seg
- Jeg er veldig glad for at det ordnet seg med Storhamar. Selv om vi har mistet flere spillere, er jeg sikker på at vi skal bli gode også denne sesongen. Vi har veldig gode trenere i Arne Senstad og Bent Svele, og jeg er imponert over den jobben de gjør. Jeg synes jentene tok et stort steg videre forrige sesong. Spillerne er blitt raskere og tøffere, og det skyldes mye at det er skikkelig fighting på trening. Nå gleder jeg meg veldig til å komme tilbake. Kroppen min bobler av energi! Jeg skal gi av hele meg, fastslår 31-åringen.

Vært ute halvannet år
Izabela har bare spilt tre, fire kamper i løpet av det siste halvannet året. Før hun ble gravid var toppscoreren som kjent ute med korsbåndskade.
- Jeg tror ikke jeg har mistet så mye. Har fortsatt store ambisjoner og god motivasjon, og jeg gir aldri opp.
Hun trente fram til hun var i sjuende måned, og hvis babyen følger terminen og alt går greit under fødselen, håper hun på å være tilbake i trening i august.

Kan greie alt
Storhamar er fratatt fire poeng på grunn av den økonomiske situasjonen i klubben, og spørsmålet er om det er mulig å ta bronse den kommende sesongen.
- Det er mulig. Vi er kvinner, og vi kan greie alt. sier Iza og legger til:
- Men Larvik er umulige.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.