• VEIEN TILBAKE: Arne Senstad er direkte i tilbakemeldingene sine, men vi får også se hans mykere sider på hjemmebane. Og etter å ha smugkikket på serien, kan vi avsløre at det også hagler med ekstremt morsomme kommentarer både fra Senstad og jentene. Dette er noe du absolutt må få med deg når serien starter 25. august.Foto: HATV/Jens Petter Larsen
  • FEST: Her er jentene i siste episode hvor de blant annet vises pyntet og festklare etter en lang og tøff sesong. Foto: HATV/Jens Petter Larsen
  • TETT PÅ: Marthe Stenberg og Jens Petter Larsen fulgte Storhamar håndball under hele fjorårssesongen i fjor. Nå kommer dokumentaren «Veien tilbake».Foto: Trond Lillebo

Hamar Arbeiderblads tv-team med journalist Marthe Stenberg og videofotograf og redigerer Jens Petter Larsen, har hatt fri tilgang til Storhamars håndballjenter både på og utenfor banen. Til og med inne i garderoben filmer de den nakne sannhet når trenerne konfronterer spillerne på en måte som mange helt sikkert vil oppfatte som brutal.

Samtidig får vi et innblikk i jentenes privatliv, vi får høre om ledernes fortvilte situasjon da klubben ble degradert til 1. divisjon, om hvordan de klarte å reise seg, og vi får høre om hvordan det er for trener Arne Senstad å være samboer med en av spillerne – Lise Løke.

Absolutt alt blir blottlagt, og vi blir ordentlig kjent med laget.

Se trailer nå

Allerede i traileren, som vises på h-a.no nå, får du noen smakebiter som viser den røffe tonen i jentenes garderobe.

Trenerne stiller beinharde krav til jentene, og hvis de ikke innfrir, får de høre det så det holder.

– Det er tydelig og direkte, og det er sikkert sånn at man kan ta en diskusjon på mye av det. Det kan sikkert oppfattes av enkelte som at jeg er en idiot, men jeg hadde vel ikke vært her i så mange år om jeg var helt håpløs, sier trener Arne Senstad, som nå er inne i sitt andre år i sin andre periode som Storhamar-trener.

Han var mest skeptisk til sin egen rolle da serien skulle spilles inn, for han er fullstendig klar over at han og Bent Svele kjører en røff stil.

– Jeg tenkte jeg skulle begynne å oppføre meg, men det tok to minutter så var det glemt, sier Senstad, som har smugkikket litt på serien når den nå er ferdig og klar til premièren 25. august – samme dag som Storhamar har sitt kick off på CC stadion.

– Det er sjelden det blir så ekstremt som enkelte episoder av denne dokumentaren viser, men hvis vi, som en forholdsvis liten klubb skal nå opp, må vi være litt mer gærne enn de andre. Det har kanskje vært en guttegreie som kunne ha passet bedre i et herrelag, men den har vi fått solgt inn hos jentene. Da kan ikke vi synes synd på oss sjøl hvis folk synes vi er noen idioter. Det må vi leve med så lenge vi som gruppe presterer. Og det tror jeg at jentene tåler, selv om det er forskjeller blant jentene på hvor godt de tåler dette, også ser vi at ting fungerer, sier Senstad.

Tett på samboerne

I en av episodene kommer vi også veldig tett inn på han og samboer Lise Løke. Vi får høre om hvordan de ble et par og hvordan det fungerer på og utenfor banen. Der innrømmer de at det kan bli noen diskusjoner i bilen på vei hjem etter kamp og trening.

– Personlig synes jeg det er moro med litt show, men det kan jo bli tøft innimellom også, men jeg synes Arne er flink til å rose oss ellers. Du tåler litt mer kjeft da når du først får det, sier Løke.

Senstads bekymring til serien går først og fremst mot at han har andre roller i livet også enn håndballtrener.

– Jeg er ikke stolt av språkbruken. Som far, foreldre og lærer er det noen motsetninger her, men dette er meg. Dette er livsstilen min. Du må ta hele pakka. Det er likevel litt skremmende å se det slik.

Han håper likevel at serien skal bli tatt positivt imot og gi klubben drahjelp i comebacket i eliteserien.

– Vi er ikke så bortskjemte med oppmerksomhet, så da vi fikk sjansen til å promotere klubben litt ekstra, så tok vi den, sier han.

– Det har vært veldig morsomt. Det har vært en bra opplevelse å være med på. Folk er seg selv. Og det er ikke noe A4-gruppe, sier Lise Løke.

– Det er å håpe at vi får det lille ekstra engasjementet som hockey har fått til nå, sier Arne Senstad.

Serien kommer for øvrig med flere avsløringer rundt laget. En av spillerne holdt på å legge opp og en annen har fått straffetreninger, men vi får også høre om hvor mye Storhamar betyr for jentene. Og om hvilke drømmer de har for klubben.

Første episode av serien kommer altså 25. august. Deretter blir det lagt ut to episoder hver uke (mandag og torsdag). Siste episode kommer torsdag 8. september.PS: Storhamar deltar i Vestfjordencup i helga og starter med kamp i kveld mot Rælingen klokka 20.45.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00