OSLO: I gårsdagens 3. rundekamp i NM viste Lise gode offensive takter – både på rusj og fra strek. Men Storhamar fikk da også veldig lett veg til 4. runde mot det unge 4. divisjonslaget Ellingsrud.
Likevel. Lise Løke prikket inn ni scoringer, og det var bare Izabela Duda (12) som var flittigere på scoringslista enn Lise Løke i går kveld. Om lag halvparten av scoringene hennes kom fra strek. Resten rusjet hun inn.

Hun trives i den rollen også, og den sympatiske 23-åringen trives i alle rollene hun har hatt på Storhamar-laget i sesongoppkjøringen.

Sloss om maten
Hvis vi har regnet riktig, så er Lise nest yngst i en søskenflokk på sju. Og så har det seg slik, altså, at fem av dem spiller håndball og fire er strekspillere.
– Hvordan kan det ha seg?
– Vi liker å kjempe og slåss hele gjengen, sier Lise Løke og setter opp et stort smil når hun forklarer hvorfor fire av sju er blitt strekspillere:

– Det sies om oss at da mamma satte maten på bordet, var det full slåsskamp mellom oss sju. Da var det om å gjøre å komme først til matfattet.

Fem håndballspillere
I en søskenflokk på sju er Frank den mest kjente håndballspilleren i familien. 28-åringen er utenlandsproff, og er den spilleren vi elsker å se i aksjon på strek når Norge spiller landskamper.
Frank er ikke den enkleste å stanse, kan man si...
Lises storesøster, Heidi, har også landskamper som strekspiller, og hun er nå tilbake i Norge for å spille på strek for Larvik HK etter å ha gjestet Aalborg i den danske toppserien.
Trond (29) er strekspiller i 4. divisjonsklubben Kodal, der den femte håndballspilleren, Fredrik (26) opererer på høyrekant.

Og tar vi med at eldstebroren Morten (30) spiller fotball – og at yngstemann Morten (18) er mest opptatt av musikk, har vi fått med hele søskenflokken til Storhamar-spilleren, som selv har vært i Runar, Sandar, Gjerpen og Levanger før hun flyttet til Hamar.

– Fantastisk gjeng
Og her trives hun aldeles utmerket, i følge seg selv:
– En helt fantastisk gjeng, sier hun om lagvenninnene. Og et topp trenerteam som utfyller hverandre og er veldig dyktige. Jeg føler at vi hever oss for hver eneste trening, sier Lise Løke til HA-sporten.
Trener Arne Senstad er også raus i sin beskrivelse av Lise:

– Ei fantastisk jente; blid og hyggelig og et fint tilskudd i gruppa. Lise ønsker å bli en god håndballspiller. Har en fantastisk glød, og hun er en terrier og en kriger ute på banen. Men hun har fortsatt mye å gå på håndballmessig, og jeg ser gjerne at hun blir enda tøffere, sier Senstad.

Gårsdagens økt mot 4. divisjonslaget Ellingsrud ble ei middels treningsøkt.
Storhamar scoret 53 mål uten å være supereffektive, og 18 baklengsmål mot det unge Ellingsrud-laget var rett og slett for mye.
I morgen trekkes 4. runde i NM, og kampene skal spilles neste onsdag.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.