Storhamar - med medaljeambisjoner før sesongen - er bare to poeng unna nedrykk. Da er det ikke overraskende at trenerens posisjon blir et tema.

Og bare så det er klart; det var en svært presset Alfred Örn Finnson som gikk ut av Prestrudhallen sammen med HA-sporten i går kveld.Han la heller ikke skjul på at han regnet med at jobben hans var et tema.

Fikk typen de ville ha

Det er likevel grunn til å advare ledelsen mot en forhastet beslutning og heller oppfordre til å evaluere mer enn Finnsson akkurat nå. Klubben og spillerne fikk nemlig akkurat den treneren de ønsket seg i Alfred Örn Finnsson.

De ville heller ha en ung trener som kunne utvikle seg i klubben enn etablerte Arne Senstad - som stilte tøffere krav enn klubbledelsen ville gå med på og som hadde svingt pisken så hardt og så lenge at flere av spillerne synes det begynte å bli ubehagelig.

Nå snakker noen om at Finnsson er for snill, mens andre mener han fortsatt er rett mann og at det vil være urettferdig bare å sparke han når det går dårlig nå.Finnsson er selvsagt ikke fornøyd med det han får ut av Storhamar nå. For hans del, hvis han skal fortsette i jobben, blir det viktig å komme på offensiven og gjøre de riktige grepene som får spillerne til å tro på prosjektet igjen.

Og overbevise klubbledelsen om at han fortsatt er rett mann når SIL står foran en større satsing med ny hall neste sesong.

Burde stoppet Skogrand

Jeg synes han gjorde for lite for å stoppe storscorer Stine Skogrand i går, Hun er hjertet i Tertnes, og ved å pakke inn henne fra start tror jeg hele laget ville blitt blodfattig i angrepsspillet.

Det var likevel ikke slik at Finnsson ikke prøvde. Han gjorde de fleste andre mulige grep, men ingenting virket. Målene rant for lett inn bak Stine Lidén og Betina Riegelhuth bommet dessverre enda mer enn de traff i andre enden.

Men det blir drøyt å gi Finnsson skylden for at skuddene gikk over eller til side for mål. Eller at forsvaret står feil og målvakten ikke redder. Glem heller ikke at det er et trenerteam.

Bent Svele, som nå er borte på TV2-jobb, har vært mye delaktige på treninger og i kamper og hatt alle muligheter til å påvirke laget i riktig retning, mens EM-profiler som Maja Jakobsen og Betina Riegelhuth ikke preger kampene på klubblaget slik en trener ønsker seg.

Det er med andre ord drøyt å gi Finnsson skylden alene for fiaskoen til Storhamar.

Det er mange som må se seg selv i speilet før den avgjørelsen tas. Kanskje skylder de hverandre å gjøre et forsøk til.Det er fortsatt tid til å gjøre enda mer drastiske grep hvis situasjonen ikke bedrer seg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.