Storhamar-jentene har trent sammen ei ukes tid nå, og i kveld spiller de den første treningskampen mot Arne Senstads Oppsal klokka 18.00 i Prestrudhallen. En kamp som er stipulert over 3x30 minutter.

- På den måten får alle spilt ganske mye, forklarer Finnson overfor HA-sporten.

Uten Sundmoen

Han føler laget er enda bedre rustet fysisk nå enn på samme tid i fjor, men det gjenstår selvsagt å se hvordan det vil slå ut at Kamilla Sundmoen ikke pisker lagvenninnene på trening og i kamp.

Finnson mener han og jentene skal takle den biten bra.

- Vi har hatt hele sommeren på å fordøye det der. Kamilla har vært kapteinen vår, men Kamilla var også veldig mye skadet i fjor. Så jentene vet hva det vil si at hun ikke er der, sier Finnson, som tidligere har pekt ut Martine Hovden og Tonje Enkerud som spillere som skal fylle hullet etter Sundmoen på banen.

Men det er fire andre jenter han forventer skal stå fram som ledertypene i laget.

- Jeg mener Stine Lidén, Linn-Marie Birkeland, Maja Jakobsen Betina Riegelhuth må stå fram. De har vært nøkkelspillere lenge nå. De skal krige på alle treninger og i kamper for å holde nivået oppe i laget, sier Finnson.

Foreløpig har ikke islendingen diskutert sesongens målsetting med jentene og klubbledelsen, men han mener uansett det vil være et naturlig mål for Storhamar å kjempe i toppen.

- Jeg blir veldig skuffet hvis vi ikke blir med i toppen, sier islendingen, som nå tar fatt på sin andre sesong som SIL-trener.

Har lært mye

Han mener selv han er bedre rustet nå til å gjøre en god jobb med laget.

- Jeg lærte veldig mye av den første sesongen. Jeg ble overrasket etter jul at vi svingte sånn i prestasjonene, men det tar litt tid å komme inn i laget. Jeg kjenner jentene bedre nå, sier Finnson.

Kampen mot Oppsal blir en god test på hvor Storhamar står nå.

- Oppsal et lag som har fått forsterkninger. Og med Arne Senstad som hovedtrener tror jeg de er medaljekandidater, sier Finnson.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00