HAMAR: Alt gikk Storhamars veg denne helga. I kronologisk rekkefølge ble to minuspoeng ved seriestart til null. Tertnes slo Byåsen og så kjempet Storhamar seg til ett poeng mot Vipers i Kristiansand.
- Det har vært en fantastisk helg for Storhamar. Jeg gleder meg stort over at våre argumenter i lisenssaken ble hørt og at jentene ikke blir straffet med minuspoeng igjen. Nå kan det hende at trener Arne Senstad får rett i sølvtipset sitt likevel. Og mandag kveld håper jeg på et valgresultat som gir oss hallseier, jubler Ole Erik Hulleberg.

- Gledens dag

Det var daglig leder Erik Stensrud som mottok den hyggelige telefonen fra generalsekretær Erik Langerud i håndballforbundet lørdag ettermiddag.
- Det var helt storveis. Forbundsstyret har vurdert den nye informasjonen vi sendte inn når det gjelder likviditetsbudsjett, hvordan det ansvarlige lånet fra Hamar kommune fungerer og hvordan blant annet fotballforbundet håndterer slike ansvarlige lån annerledes, forklarer Stensrud på telefon fra Østerrike.
Stensrud har inntrykk av at den nye generalsekretæren har gjort en grundig jobb i innhenting av informasjon.
- Det beste er at jeg håper dette er et skikkelig for spillerne våre, sier Stensrud.

Skjerpet overvåking

Forbundsstyret i håndball skriver i en pressemelding at det er klubbens egenkapital 31. desember i fjor som er vurdert annerledes. Forbundet har vært i kontakt med Hamar kommune og fått bekreftet at lånet på 2,5 millioner kroner er et ansvarlig lån.
Basert på dette har styret fattet vedtaket om at Storhamar har fått lisens under skjerpet overvåkning. Det betyr at klubben ikke kan øke utgiftene til lønn og A-laget, men de slipper to minuspoeng, og var allerede lørdag ettermiddag ny serieleder.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00