- Vi har fått lisens med samme krav som i fjor, sier klubbens daglige leder, Erik Stensrud.

Det betyr i klartekst at Storhamar ikke kan påta seg nye økonomiske forpliktelser; som å tegne profesjonelle kontrakter med nye spillere og trenere eller fornye avtaler som innebærer nye, større forpliktelser.

- Hva med den nye spilleren, Lise Binger?

- Hun tilfører ikke klubben nye utgifter, men blir lønnet av eksterne samarbeidspartnere, sier Stensrud.

Sparer på Kamilla

Storhamar tjener imidlertid på at Kamilla Sundmoen er gravid og ikke kan spille.

- Vi sparer de pengene, og det har vi også behov for. Kamilla vil ikke bli erstattet, men det økonomiske var ikke hovedgrunnen for det. Trener Alfred Örn Finnsson mente at vi har erstattere i egen klubb, og så får det en positiv økonomisk konsekvens, forteller Stensrud.

- Hvordan er økonomien i Storhamar nå?

- Det er ingen endring. Vi snur på krona vi også. Det er en balansegang slik det har vært de siste fem årene.

Storhamar Håndball har fått lisens under skjerpet overvåking eller bare overvåkning de siste seks årene. I 2011/12, 2010/11 og 2008/09 endte det også med poengtrekk.

Bakgrunnen for at det ble lisens under skjerpet overvåking den kommende sesongen, er fjorårets minustall på 200.000 kroner og negativ egenkapital.

Finanskostnader og moms

I underskuddet ligger det ifølge Stensrud 80.000 i finanskostnader og 120.000 kroner i endret momsnøkkel i Storhamar Cup som gjorde fradraget mindre enn klubben hadde ventet.

- Vi forsøker hele tiden å øke inntektene, men har også tatt grep på utgiftssiden de tre siste årene og kuttet kostnader med over tre millioner. For å få ned gjelden må vi drifte med overskudd, sier Stensrud og mener det hele tiden er viktig å finne en balanse mellom sportslig kvalitet og økonomi.

Han ser fram til den dagen Storhamar Håndball kan invitere til kamp i ny hall.

- En ny hall er helt vesentlig for å få en bærekraftig økonomi. Den vil blant annet bety flere tilskuere på kampene våre og bedre hjelpemidler for eksponering av samarbeidspartnere, sier Storhamars daglige leder, Erik Stensrud til HA-sporten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.