- Vi har fått lisens med samme krav som i fjor, sier klubbens daglige leder, Erik Stensrud.

Det betyr i klartekst at Storhamar ikke kan påta seg nye økonomiske forpliktelser; som å tegne profesjonelle kontrakter med nye spillere og trenere eller fornye avtaler som innebærer nye, større forpliktelser.

- Hva med den nye spilleren, Lise Binger?

- Hun tilfører ikke klubben nye utgifter, men blir lønnet av eksterne samarbeidspartnere, sier Stensrud.

Sparer på Kamilla

Storhamar tjener imidlertid på at Kamilla Sundmoen er gravid og ikke kan spille.

- Vi sparer de pengene, og det har vi også behov for. Kamilla vil ikke bli erstattet, men det økonomiske var ikke hovedgrunnen for det. Trener Alfred Örn Finnsson mente at vi har erstattere i egen klubb, og så får det en positiv økonomisk konsekvens, forteller Stensrud.

- Hvordan er økonomien i Storhamar nå?

- Det er ingen endring. Vi snur på krona vi også. Det er en balansegang slik det har vært de siste fem årene.

Storhamar Håndball har fått lisens under skjerpet overvåking eller bare overvåkning de siste seks årene. I 2011/12, 2010/11 og 2008/09 endte det også med poengtrekk.

Bakgrunnen for at det ble lisens under skjerpet overvåking den kommende sesongen, er fjorårets minustall på 200.000 kroner og negativ egenkapital.

Finanskostnader og moms

I underskuddet ligger det ifølge Stensrud 80.000 i finanskostnader og 120.000 kroner i endret momsnøkkel i Storhamar Cup som gjorde fradraget mindre enn klubben hadde ventet.

- Vi forsøker hele tiden å øke inntektene, men har også tatt grep på utgiftssiden de tre siste årene og kuttet kostnader med over tre millioner. For å få ned gjelden må vi drifte med overskudd, sier Stensrud og mener det hele tiden er viktig å finne en balanse mellom sportslig kvalitet og økonomi.

Han ser fram til den dagen Storhamar Håndball kan invitere til kamp i ny hall.

- En ny hall er helt vesentlig for å få en bærekraftig økonomi. Den vil blant annet bety flere tilskuere på kampene våre og bedre hjelpemidler for eksponering av samarbeidspartnere, sier Storhamars daglige leder, Erik Stensrud til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00