HAMAR: Torsdag reiser Kamilla Sundmoen på samling med rekruttlandslaget, sammen med klubbvenninnene Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen. To kamper mot Japan står også på programmet.
Fra tidligere landslagssamlinger har Storhamar-kapteinen fått med seg hjem en «mangellapp» på ting hun bør forbedre.

God i forsvar lørdag

- Og det er?
- Bedre og smartere skudd, forbedre gjennombrudd; bedre på det jeg er god på. Og så bør jeg forbedre forsvarsspillet mitt, forteller Kamilla.
- Det var jo i den rollen du var best mot Fredrikstad?
- Forsvarsspillet blir alltid prioritert. Vi trener mye på det, og jeg synes jeg tar taklingene bedre nå. Men det gikk på bekostning av angrepsspillet i denne kampen. Jeg sliter med å være bra begge veier, mener Kamilla.

Senstad fornøyd med Kamilla

Storhamar-trener Arne Senstad synes Kamilla er en god forsvarsspiller. Han synes han har en tøff kaptein som bruker kreftene sine og går til så det holder i forsvar, men at problemet hennes er høyden.
- Kamilla kan spille både toer og treer i forsvar, men landslagsledelsen har vist at de leter etter høye spillere. Det handler om hvordan man ønsker å spille. Thorir Hergeirsson styrer sitt lag - og jeg mitt. I mitt lag er Kamilla viktig begge veier, og spesielt offensivt.
- Når vi er gode, er det Kamilla som setter fart i spillet vårt. I denne kampen evnet ikke alle å henge med hver gang hun dro i gang. Tidvis er vi glitrende, men så slipper vi oss ned, og da blir forskjellen på det vi gjør, så stor. Jeg savner at vi har evnen til å være nøye nok hele tiden, og vi må komme vekk fra at vi slipper oss så mye ned, selv om vi spiller god håndball i store perioder, sier Arne Senstad.

Litt for mange feil

Det er ingen tvil om at Storhamar kunne ha banket Fredrikstad med større siffer enn 35-26 om skjerpingen hadde vært på topp i lengre perioder enn tilfellet var lørdag.
I både angrep og forsvar var variasjonen så stor at en av og til kunne lure på om det var det samme laget som var i aksjon.
Ni tekniske angrepsfeil og 25 misbrukte angrep, sier litt om hva Storhamar slet med offensivt i denne kampen. Eksempelvis scoret Lise Løke seks fra strek, men hun misbrukte også flere såkalte 100 prosentsjanser.

Fikk også artister

Når det er sagt, så fikk vi også innslag av artisteri denne lørdagskvelden. Gina Lorentsen, som bare ble reserve på rekruttlandslaget denne gangen, leverte noen herlige trickskudd, noe også Kristin Saugstad beviste at hun mestret fra motsatt kant da hun fikk spilletid i 2. omgang.
Betina Riegelhuth har flere herlige skuddvarianter. Hun ble toppscorer med åtte fulltreffere. Men Betina har fått samme beskjed fra landslagsledelsen som Kamilla Sundmoen: Hun må forbedre forsvarsspillet sitt.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00