Godt nyttår alle fantastiske mennesker. (Det er jo ingen hemmelighet at jeg syns de som leser denne spalten er fantastiske.) Nyttårsaften gikk unna uten de helt store katastrofene i år, og utpå kvelden innså trolig Reidar at han savnet oss litt i overkant mye. Dermed tikket det inn en melding fra gutten - og det var tydelig at denne var skrevet i et svært følelsesladet øyeblikk. For Reidar, som ellers er så hard at han ser på det som en fornærmelse å bli kalt skjønn (dette er visst for klissete), lirket nemlig av seg disse ordene til sine disipler i løpet av de siste minuttene i år 2008:

- Glem nyttårsforsettene - vær den dere er, det er derfor jeg liker dere. Selv skal jeg innrømme at smilebåndet ble til de grader strukket, og den svært så beskrivende setningen: - ntååå! datt ut av munnen min, tett etterfulgt av:
- Så skjønn han er da!

- Vi er jo jenter
Når det gjelder nyttårsforsetter hadde vi jentene selvsagt satt oss som mål å være ekstra gull mot våre trenere det kommende år, og dermed legge vekk ord som skjønn, mensen og sliten. Dette la vi selvsagt fort på is etter denne meldingen, men som så mye annet i livet er det jo tanken som teller!

Etter en liten ukes juleferie er vi nå blitt samlet igjen. Herlig var det å se alle, og da særlig siden vi ikke så på det som en selvfølge at alle fant tilbake til Prestrudhallen etter et så langt avbrekk. Det er jo mye som her kunne skjedd underveis, og vi stiller store spørsmålstegn til trenernes ansvarsfølelse overfor oss søte små. De sendte oss hjem uten så mye som en liten samtale om verken bruk av GPS, eller hva hvis-tanker rundt bilmotorer. Vi er jo jenter, noe Marthe brukte som unnskyldning da en kompis tok ansvar og spurte henne om hun skulle kjøre hjem på pigg- eller piggfrie dekk. Svaret var enkelt:
- Jeg slipper å betale avgift i Oslo.
Med dette i bunn gjentar jeg setningen fra tidligere i avsnittet: MYE kunne ha skjedd underveis…

Keepere egen rase
Dere som har vært med oss på treningskampene denne romjulen, har nok sett at vi har fått en ny blomst på laget. Vi stråler over å ha kapret til oss en ny venn, og jeg kan gledelig avsløre at denne blomstens egentlige navn er Lene Jøranli. Hun er keeper og på godt hamarsk heter det vel at hun kommer fra andre siden av brua. Vi er svært takknemlige for at hun vil leke med oss i tiden framover og etter treningskampene å dømme, passer hun godt inn i jobben. Hun er innmari god til å oppsøke disse lærkulene som blir kastet for full styrke i hennes retning. Det skal jo sies at vi utespillere ser på keeperyrket som et yrke for dem med svært spesielle interesser. Det høres jo litt suspekt ut å stille seg i mål og håpe på å bli truffet av en lærkule med en fart på godt over 90 km/t. Det er det vi virkelig kan kalle for å ofre seg for laget! Og vi er svært takknemlige for at noen tar på seg dette ansvaret. Ellers ville nok poteter som Inger Senstad og undertegnede blitt første ofre til denne jobben. Og det skal sies at selv med spesielle interesser, er dette fantastiske jenter. Lene, sammen med Stine, Heidi og Linn utgjør et godt og solid keeperteam som vi er svært stolte av.
Konkurs fiskesjappe
Allerede onsdag er serien i gang igjen. Det er Larvik som da entrer parketten i Prestrudhallen. Til denne kampen er vår egen supportergruppe oppe og går. Hamarligaen er navnet, og vi er sikre på at dette vil være med på å dra opp stemningen enda mer på kampene. I tillegg får vi besøk av Elverum håndballs supporterklubb Taiga`n. Dette er med på å gjøre at vi gleder oss om mulig enda mer til møtet med rykende ferske europamestere. Og ordet ferskt var velvalgt i denne sammenheng.

Som de fleste av dere nok vet må vi håndballspillere også jobbe utenom. Og onsdag får dere se en fra hvert lag med en hemmelig drøm om å starte en ferskvarebutikk sammen. Butikken skal få navnet Konkurs AS. (I og med at dette er hemmelig må jeg be dere lesere om og ikke spre det videre.) Vi snakker her om søstrene Lise og Heidi Løke. Konkurs AS skal være en fiskebutikk - der slagordet visstnok skal være: «Ta en risk - kjøp fisk hos søstrene Løke». Vi sier som Arne alltid sier til oss (med et tonefall som gjør oss litt usikre på om det er ironisk eller ikke): LYKKE TIL! Vi sees på kampen. Mitt tips er: Møt opp i god tid. Ryktene sier at hele familien Løke kommer - noe som innebærer at det blir svært folksomt denne dagen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00