Storhamar-treneren har ingen vansker med å nikke gjenkjennende til karakteristikker som vinnerskalle, faglig dyktig, humørsjuk, kravstor og klin gæ’rn.

– Jo da, dette kan nok stemme smiler Storhamar-treneren, som har hørt disse betegnelsene mange ganger før.

Det viktigste i livet

At flere av HA-sportens kilder mener brumlebassen også er en god far, er derimot en beskrivelse hovedpersonen ikke er forberedt på.

– Er det noen som sier det, altså? Det gjør virkelig noe med meg, sier Senstad, og kikker ut av vinduet og ser over på nærmeste nabo, Mjøsa.

– Familien min er det som virkelig betyr noe for meg. At de har det bra er jo det aller viktigste, sier en beveget Senstad, og henter Henry, sønnen på ni måneder som fra naborommet har gitt pappa klar beskjed om at formiddagsluren er over.

Knyttet til Kapp

HA-sporten møter Senstad hjemme i Bryggevegen 14 på Kapp. Her bor Arne og samboer Lise, deres felles sønn Henry på ni måneder, Arnes mor på snart 93 år og Arnes 16-årige sønn fra et tidligere forhold.

– Det er her jeg hører til, og det er dette som er «heme» for meg. Jeg kan jo ikke kvitte meg med dette, slår Senstad fast.

Som relativt nybakt far har Arne for tida pappaperm, og nyter sensommeren som pappa og trener for laget som ble degradert til 1. divisjon for noen måneder siden.

Nå planlegger treneren, spillerne og klubben å ta korteste vegen tilbake til eliteserien.

Forbereder opprykk

– Alle vil så klart slå oss, men vi har opprykk som sesongens store mål. Det blir ikke så lett som mange tror, men vi bør klare det, mener treneren, som er tilbake etter to år i Oppsal.

Hovedtreneren bruker det meste han har av tid på håndball. Og selv om han ikke har studert motstanderne i 1. divisjon nøye, kommer han ikke til å slurve når serien starter med bortekamp mot Volda lørdag.

– Jeg har kikket på dem på video og tror de er en god del bedre enn mange tror, sier treneren.

Krav om seier

Han vet uansett at seier og to poeng er det eneste som er godt nok i seriestarten.

– Er det realistisk å tro at Storhamar kan gå gjennom serien uten å avgi poeng?

– Det er definitivt mulig at vi kan klare det, og det vil være en veldig stor prestasjon, mener Senstad.

45-åringen er lærer på Skreia i tillegg til å være trener. Selv om lærerjobben nærmest er en bigeskjeft, er Arne glad i jobben på dagtid.

Kveldsjobb

– Jeg passer nok ikke til å være heltidstrener. For meg gir det å jobbe med barn og unge så mye at totalsituasjonen min blir optimal, sier Arne, og konstaterer at husets minstemann har fått fatt i en kaffekopp på salongbordet. Sekunder senere har pjokken fordelt koppens innhold utover det lyse, langhårete gulvteppet.

– Nå får jeg kjeft av kjerringa, gliser Senstad, som vet at rollene i samboerparet Senstad/Lise Løke veldig ofte er stikk motsatt.

Lang tur hjem

– Å være trener for samboeren er ganske uproblematisk for meg, men kanskje litt verre for Lise. Jeg er nemlig veldig bevisst på at hun ikke skal ha det noe enklere enn de andre jentene på laget, smiler mannen fra Kapp, som innrømmer at det iblant både er en lang og taus time fra trening i Hamar til paret parkerer på Kapp.

– Det hender Lise ikke vil snakke med meg om jeg har tiltet på trening, men den dagen jeg mister lysten og sulten på å lykkes kan jeg gi meg, sier Arne Senstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.