HAMAR: Ruben Smith har kontrakt med Storhamar denne sesongen, men 21-åringen ser muligheten til å vise seg skikkelig fram med tanke på framtida.
Vil ut
- Hvis jeg gjør det bra, kan det hende de følger meg videre. Den svenske eliteserien er veldig bra, og kan være neste steg. Jeg har lyst til å komme meg ut etter hvert, men det er ikke snakk om å reise ut for enhver pris. Det må være til noe som er bra, sier Storhamar-målvakten.

Han gleder seg til oppholdet i Djurgården. 21-åringen skal trene med den svenske toppklubben i fem dager fra mandag 11. august. Der skal han være en av tre målvakter på treningene.

- Teste ut nivået
- Det blir veldig spennende å teste ut nivået. De har to gode målvakter. Daniel Larsson ble kåret til eliteseriens beste keeper forrige sesong, sier Ruben, og fortsetter:

- På landslaget fikk jeg et inntrykk av nivået i den svenske eliteserien. Det blir snakk om å være skjerpet på hver trening. I svensk eliteserie er alle profesjonelle, og det er snakk om en helt annen hverdag.

Utviklingstiltak
Treningsoppholdet i Sverige er et utviklingstiltak, og noe Ruben har ønsket.

Manager Torbjørn Orskaug ser bare positivt på dette.
- Ruben har ønsket utviklingstiltak i kontrakten sin. Vi fikk til dette oppholdet gjennom Håkan Södergren. Jeg tror dette er bra for Ruben, og en gulrot i hverdagen. Han får prøve seg på et høyere nivå, og får vist seg fram med tanke på framtida, sier Orskaug.

Bra sesong
Ruben Smith var veldig god forrige sesong, og fikk sjansen på landslaget. Han håper på flere muligheter inn mot OL-kvalifisering, VM og senere kanskje OL.

I sommer fikk han et veldig bra tilbud fra Mora, som rykket ned fra eliteserien forrige sesong. Han var også i Tyskland og viste seg fram i toppklubben Kölner Haie, hvor Mats Trygg spiller.
Så det er ingen tvil at om flere klubber følger med 21-åringen, som hadde utrolige 94 i redningsprosent i sluttspillet. I serien ble det 91,4 prosent.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00