HAMAR: Storhamar Håndball og Elverum Håndball har som HA-sporten skrev mandag, fått henholdsvis to og tre poeng minus kommende sesong.

Årsaken er at begge klubbene har en negativ egenkapital på mer enn 300.000 kroner, samt at begge hadde et underskudd i siste regnskapsår.
Begge klubbene er satt under skjerpet overvåking av håndballforbundet, og kan dermed ikke påta seg nye kostnader i form av lønn og lignende, uten at forbundet godkjenner dette.

Diskutere med NHF
- Pr. i dag kan ikke vi signere noen nye kontrakter som gjør at vi påtar oss større utgifter, det er riktig, bekrefter sportslig leder Bertil Pålsrud til HA-sporten.

I går signaliserte Bækkelagets stortalent Betina Riegelhuth, lillesøster til landslagsstjernen Linn Kristin, at hun vil spille for Storhamar kommende sesong.
Pålsrud håper at det likevel kan la seg gjøre at hun er på plass i Prestrudhallen til høsten.
- Vi må diskutere diverse tolkninger av reglene med forbundet, og saker med forbundet etter hvert som de dukker opp, sier Pålsrud.

Ekstern finansiering
En av Storhamars muligheter er å få hjelp av en samarbeidspartner og/eller sponsor, slik at klubben ikke blir belastet med noen nye kostnader i forbindelse med en overgang.

- Jeg har fortsatt god tro på at vi får på plass Riegelhuth i spillerstallen. Vi har hele veien jobbet med noen eksterne sponsorer og utenforstående når det gjelder hennes overgang, og jeg har god tro på at vi får det til, sier Arne Senstad.
Det vil i så fall si at samarbeidspartneren må ta på seg alle kostnader rundt Riegelhuth, enten det er lønn, leilighet eller andre ting inne i bildet.
Ingen i Storhamar vil bekrefte noe, men HA-sporten har grunn til å tro at en eller flere samarbeidspartnere også bidrar til å dekke kostnadene til flere av de andre spillerne i klubben, slik at det ikke er direkte synlig på klubbens budsjett.

Tror på god løsning
Senstad synes ikke det er noe trivelig at klubben nå blir satt under skjerpet overvåking, men har tro på at klubben kan få orden på problemene.

- At det har blitt slik er bare å beklage. Dette har gått fra null til 100 på den sportslige biten, og resten av klubben har nok ikke klarte å henge helt med.
- Hva betyr det for den sportslige satsingen?

- Sesongopplegget og oppkjøringen er som før. Vi må gå enda tøffere til jobben og sørge for å hente inn de to poengene fra noen av de beste lagene, ler Senstad.

- Det er ikke noe positivt selvfølgelig, og det ville påvirket medaljestriden i år om vi hadde hatt samme situasjon. Men vi kan ikke gjøre noe med det. Vi må bare jobbe med å bli bedre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00