I dag gir den siste kreditoren, Norges Håndballforbund, sitt svar om de godtar Storhamars forslag i saken om gjelds-sanering. Klubben håper å starte torsdag.
HAMAR: 16. februar sendte Storhamar et forslag til Norges Håndballforbund, der de forklarte at Vikinglauget ved Hans Erik Stadshaug var villig til å ta over forbundets gjeld i klubben.
Beløpet er på 212.000 kroner, og Vikinglauget stilte 200.000 kroner til rådighet, slik at forbundet skulle vurdere 12.000 kroner.
- Slik Vikinglauget har forklart meg, ba de om et raskt svar, og dersom forbundet ikke gikk med på dette forslaget, skulle Vikinglauget forsøke å skaffe hele beløpet. Siden har ingen hørt noe mer, og det er vi litt skuffet over, forklarer Storhamar-leder Jan Åge Haug.
Storhamar-medlem Morten Finborud er styremedlem i Norges Håndballforbund, og kunne forklare litt om hvorfor svaret har ventet på seg.
- Jeg er inhabil i alle behandlinger av Storhamar-saker, da er jeg sendt på gangen. En slik sak er uproblematisk når det gjelder kjøp av hel gjeld, men i det tilbudet bare er deler av gjelden, må det styrebehandles, og datoene for styremøtene er fastsatt. Svaret kommer onsdag, sa Finborud på årsmøtet.
Uansett hva forbundet svarer i dag, etter å ha styrebehandlet saken sist helg, tror Haug at arbeidet med gjeldsaneringen kan starte denne uka, Storhamar har tilbudt kreditorene å ettergi 50 prosent av de totalt 1,7 millionene klubben skyldte.
- Dersom forbundet sier ja, eller Vikinglauget stiller med hele beløpet, kan vår konsulent Anders Hoel sette i gang arbeidet med å gjennomføre gjeldssaneringen, slik at vi kan betale våre kreditorer med det ansvarlige lånet vi får av Hamar kommune.
Dette beløpet er på to millioner kroner, og skal gi Storhamar muligheten til å fullføre ryddeprosessen.
- Er det noen fare for at lånet fra kommunen nå er for lite?
- Nei, det er jeg ganske trygg på. Det vil gi oss det handlingsrommet vi trenger, sier Jan Åge Haug.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.