Leieprisen for å trene og spille i en eventuell ny hall, vil neppe stige med det aller første.
- Det kan skje at leieprisen blir justert opp, avhengig av hvilke fasiliteter som tilbys og som har gjort at HamKam og Storhamar Dragons betaler noe mer. Dette sier kultursjef Terje Halvorsen.
Halvorsen viser til at Hamar kommune har et gjeldende regelverk for utleie av idrettsarenaer til idrettslag, og at Storhamar i dag har laveste sats på leien i Prestrudhallen.
Ifølge dette regelverket er leieprisen for barn og ungdom satt til 200 kroner, mens seniorene betaler 400 kroner per treningstime.
- For kamper er prisene en annen, basert blant annet på reklameinntekter ved arrangementet og billettinntekter.
For Prestrudhallen betaler Storhamar håndball rundt 500.000 i året.
- Det er også helt på det rene at kommunen vil miste leieinntekter dersom Storhamar ikke skulle være et eliteserielag.
- Hva som videre vil skje med leieprisene avhenger også av reglene for momskompensasjon og om Hamar kommune velger å kjøpe eller leie den nye hallen i tiden framover. Dette er et komplisert regnestykke som kommunen hittil ikke har gått inn i.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.