Hamar
Toppscoreren til Storhamar har i mange år vært ansett som en lovende spiller, med et svært spennende og tungt skudd.
Likevel har hun ikke nådd opp blant landets beste spillere, før hun i går fikk beskjed om at hun endelig er med i troppen som skal møte Hviterussland i to kvalikkamper til EM i slutten av måneden.

Håpet på plass

- Jeg fikk mail rett før jeg skulle dra på trening, og dette er en drøm som går i oppfyllelse, forteller Riegelhuth, som innrømmer at hun hadde sjekket mailen sin en rekke ganger i løpet av mandagen.
- Å spille i eliteserien er selvsagt gøy, men en plass på A-landslaget har lenge vært det overordnede målet for meg, sier spilleren som fram til nå har satt inn 109 seriemål denne sesongen.

Jobber mindre, trener mer

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har ikke lagt skjul på at han har sansen for skuddarmen til Storhamar-spilleren, men samtidig sett områder hun må forbedre.
Sammen med landslagsledelsen bestemte derfor Betina seg for å kutte ned på sin sivile jobb.
- Jeg har gått ned til 60 prosent og kan bruke både onsdag og fredag på å utvikle meg som spiller, og nå har jeg fått betalt for den jobben jeg har lagt ned, smiler 26-åringen.
Hver fredag reiser skuddsterke Betina til Oslo og Olympiatoppen for å våre med i skuddprosjektet til håndballforbundet.
- For meg har det hjulpet, selv om det kanskje ikke er så lett å få øye på framgangen fra tribunen. Det snakk om å bruke hele kroppen i skuddavviklingen, forteller landslagsspilleren.

Kun de beste

Til kampene mot Hviterussland har landslagssjef Hergeirsson kun tatt med de aller beste norske spillerne.
- Det er en sterk tropp og det var en deilig følelse å finne navnet mitt i landslagstroppen, sier Riegelhuth som allerede i morgen skal ut i seriekamp mot Levanger hjemme i Prestrudhallen.

Fire på landslag

I tillegg til Riegelhuth er Maja Jakobsen med rekruttlandslaget som skal møte Danmark 28. og 29. mars i Danmark, mens Kristin L. Høybakken og Tonje Enkerud er med på juniorlandslaget, som samles i Skien 26.-30. mars.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.