Forbundsstyrets opprinnelige vedtak var at Storhamar måtte spille hjemmekampene i Hamar OL-Amfi. Storhamar anket avgjørelsen og ettersendte dokumenter fra vedtaket i kommunestyret i Hamar. I går ble anken tatt til følge, men ikke uten tydelige føringer og krav fra forbundsstyret.
- Vi har fått dispensasjon fram til 30. november i år (første halvdel av sesongen), siden forbundsstyret mener dokumentasjonen fra kommunestyret bare er delvis forpliktende, sier daglig leder i Storhamar håndball, Erik Stensrud som utdyper:
- Forbundsstyret er gjort kjent med at Hamar kommune har satt et kostnadstak på 60 millioner, men lurer på hva som vil skje dersom anbudene som kommer inn overstiger denne summen, sier Stensrud.

Når er hallen klar?

I tillegg til den økonomiske siden ved bygging av ny hall, etterlyser forbundsstyret også en avklaring på både byggestart og når en ny hall skal stå klar.
- Vi er glade for å ha fått forlenget dispensasjon, selv om vi hadde håpet å grønt lys til å spille i Prestrudhallen hele sesongen, sier Stensrud.
Storhamar må legge fram både et konkret vedtak på bygging og en forpliktende byggestart-/ferdigstillelsesdato innen 30.11.13. Dersom dette blir gjort, vil Storhamar kunne spille i Prestrudhallen inntil en ny hall er klar.

Aspeli løpende informert

- Under hele ankeprosessen har jeg holdt ordfører Morten Aspeli orientert, sier Stensrud.
- Dette er en god avgjørelse av håndballforbundet, kommenter ordfører Morten Aspeli (Ap), som også hadde håpet på dispensasjon for hele sesongen, men som likevel skjønner hvorfor forbundet har valgt å stille strenge krav til dokumentasjon.
- Vi skal utarbeide anbudsdokumenter rett over ferien. Det er første steget på vegen til ny hall. Anbudskonkurransen vil gi oss svar på om det er aktører som vil sette opp en ny hall. Først da kan vi vedta å bygge, sier Aspeli som legger til at han tror anbudskonkurransen vil være interessant for flere aktuelle aktører.

Gir arbeidsro

- Hvor lang tid vi trenger på en slik konkurranse vet jeg for lite om, men vedtaket om dispensasjon fram til 30. november gir både klubben og kommunen arbeidsro framover, sier Aspeli.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.