HAMAR: Noen ganger er vendinger og prestasjoner i idrettskamper så utrolige at det går an å få gåsehud.
Kamper så avgjorte, men likevel ikke.
De 453 tilskuerne som var i Prestrudhallen i går kveld, fikk trolig mye energi utover kvelden etter å ha opplevd kampens to siste minutter mot Levanger.

Fra skuffelse til ekstase

Levanger ledet i 35 minutter mot Storhamar, som spilte dårlig etter et godt åpningskvarter og ledelse 6-3 og 9-7. Da gjestene økte til 22-24 med tre og et halvt minutt igjen, så det nesten helt svart ut.
Tilskuerne satt skuffet på setene. Ikke minst etter som de neste 90 sekundene også forløp uten reduseringer.
Men da Levangers trener tok timeout etter 28.06, var det vendingen for hjemmelaget. Storhamar erobret ballen, og Levanger fikk en strengt idømt tominutter midt på banen.
Så lettet Kamilla Sundmoen. Lagkapteinen kriget, kontret og fløy inn tre kjappe mål.
- Jeg har ikke landet ennå. Men det er nesten så jeg har medfølelse med Levanger, jublet Sundmoen - ti minutter etter kampen, mens tilskuerne fortsatt sto i kø for å gratulere henne midt ute på banen.

Kaotisk hinderløype

- Vi gjør det så utrolig vanskelig for oss sjøl etter den gode åpningen. Det er nesten så jeg tror vi begynner å tvile etter å ha misset noen sjanser, og gjør stadig feil valg, forklarer 26-åringen.
Levanger tok Storhamars kantspillere ut av kampen, og hjemmelaget måtte løse ei hinderløype i midten, der det ofte ble kaotisk.
Helt til Sundmoen og Co. løste koden de siste to minuttene, da Sundmoen løp gjennom i det ledige rommet mellom enerne og toerne i Levangers forsvar og vred kroppen inn igjen for skudd.
Som da Sundmoen fløy inn seiersmålet etter 59.58.

Må si nei til rekruttlaget?

Prestasjonen er ekstra imponerende etter som Hamar-jenta nesten ikke har klart å fullføre ei eneste Storhamar-trening de siste ukene. En betent hæl har sendt henne ut på sidelinja før lagvenninnene.
I går ble Kamilla tatt ut på rekruttlandslaget sammen med Betina Riegelhuth, Gina Lorentsen og Maja Jakobsen.
I dag må hun ta et vanskelig valg om hun kan stille opp. Storhamars kiropraktor Trude Simonsen har frarådet henne å reise.
- Jeg må ta en ny prat med Trude torsdag, og så med Arne (Senstad). Det er Storhamar som er arbeidsgiveren min i håndball.

Viktig for framtida

Samtidig legger ikke Sundmoen skjul på at hun gjerne vil være med, og at det er viktig.
Ikke fordi hun tror at hun som reserve kommer med til VM i Brasil, men med tanke på å øke landslagssjansen i framtida.
- Vi skal se mye på VM-laget i turneringen de skal spille, og lære oss trekk og norske spillevarianter. Det hadde vært veldig lærerikt. Men det er lagt opp til mye løping og tester også, og det er ikke gunstig for min hæl, fastslår Kamilla Sundmoen som også har en gulrot til i Stavanger.
Rekruttlandslaget skal møte Sola i en treningskamp. Storhamars siste kamp før juleferien er borte mot nettopp Sola.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00