HAMAR: Erik Stensrud gikk noen runder med seg selv før han svarte ja da Storhamar-leder Ole Erik Hulleberg tok kontakt med den tidligere HamKam-lederen, som de siste årene har ledet arbeidet med Briskeby-utbyggingen for Hamar Sportsanlegg.
- Vi er godt fornøyd med ansettelsen, og jeg tror vi har fått en veldig bra skikkelse, ikke minst for å få opp sponsorbidragene på elitenivå, sier Hulleberg til HA-sporten.
Marked og daglig ledelse
Storhamar jobbet for å finne både daglig leder og markedssjef, men fant ut at jobben ble mer attraktiv da de slo sammen de to stillingene.
Erik Stensrud som kan se tilbake på toppjobber i Adidas, Helly Hansen og Swix, er allerede i gang i sin nye jobb, og han bruker nå den første tiden til å bli kjent med klubben.
- Det er en litt annen utfordring enn jeg er vant til i idrettsadministrasjonen, men dette er kjempeinteressant. Jeg vet at utfordringene ikke er så mye annerledes enn i fotball, men i mindre skala, sier Stensrud.
- Men hovedjobben blir å skaffe penger?
- Det er en vesentlig del av jobben, for uten økonomi er det vanskelig å henge med i toppen for eliten. For bredden er det plassmangelen som er det åpenbare.
Løfte klubben videre
- Hvorfor går du på en sånn jobb?
- Jeg ble kontaktet, og etter å ha hatt flere samtaler med Ole Erik Hulleberg i noen uker, fikk jeg et godt inntrykk av den jobben de har gjort for å snu en negativ trend. Det virket veldig ryddig, og det tiltalte meg. Storhamar har vært flinke til å kutte kostnader, noe som helt sikkert har vært nødvendig. Nå håper jeg å kunne øke inntektene såpass at klubben slipper å kutte enda mer. For å få til det er vi avhengig av velvillighet fra eksisterende og forhåpentlig nye samarbeidspartnere.
Har mye erfaring
Som mangeårig fotballeder i HamKam og daglig leder av Hamar Sportsanlegg, har Erik Stensrud opplevd de fleste sidene av idretten.
- Jeg har vært med på både opp- og nedturer i idretten, og her i Storhamar håper jeg på å kunne forsterke de gode og unngå de dårlige. Jeg har aldri vært redd for å jobbe og stå på, og jeg gleder meg til å komme i gang for fullt i Storhamar.
HamKam er fotballklubben
Erik Stensrud sier han ikke er aktuell for noen verv eller jobb i det «nye» HamKam.
- HamKam vil alltid være fotballklubben min, men det engasjementet jeg hadde i ti år, er et tilbakelagt stadium. Alt har sin tid.
- Blir det litt som å gå til fienden?
- Overhodet ikke. Jeg ser ikke på Storhamar som noen konkurrent til HamKam. Det er riktig nok mange av de samme samarbeidspartnerne, men jeg håper de slipper å velge. I Hamar er håndball jenteidrett, og det viktig og god balanse til HamKam og Dragons, sier Stensrud.
Har håndballandskamp
For dem som ikke måtte vite det, er det som håndballspiller Erik Stensrud har hatt sin største idrettskarriere. Han var i flere år en viktig og god strekspiller for Elverum i eliteserien.
- Jeg har ni sesonger i Elverum, sier Stensrud, som i den perioden fikk en ungdomslandskamp og som også var på ei A-landslagssamling.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00