HAMAR: Gjeldsforhandlingene i Storhamar har pågått lenge.

Opprinnelig var det 44 kreditorer og en totalgjeld på 1,7 millioner Storhamar hadde som utgangspunkt for saneringen.
Nå gjenstår seks, hvor den største er Norges Håndballforbund.
Storhamar skylder forbundet rundt 200.000 kroner.
- Sjansen er veldig liten for at vi får et positivt svar fra noen av de seks kreditorene i morgen, sa styreleder Jan Åge Haug til HA-sporten i går.

Eneste løsning
Derfor sitter klubben igjen med to alternativer:

* De kan slå seg sjøl konkurs og legge ned hele driften.
* De kan gå til Tingretten og håpe på å få godkjent å kjøre en tvangsakkord.
Storhamar velger det siste:
- Tvangsakkord er en tung prosess, og vi håpet selvfølgelig å få på plass en frivillig akkord, men når det ikke ser ut til å gå på plass, er nok en tvangsakkord den eneste løsningen. Alternativet er så mye dårligere, sier Haug, og tenker naturligvis på konkurs.

Hamar kommune
Kravet for å gå til Tingretten er at Storhamar kan betale kreditorene 25 prosent av gjelden med en gang.

I følge juridisk rådgiver, Anders Hoel, har Storhamar muligheter få å få på plass løsninger som gjør dette mulig.
Som HA har skrevet tidligere, vil klubben derfor være avhengige av et lån på en million fra Hamar kommune.
Den saken har ikke blitt behandlet ennå.

Null makt
I morgen kan derfor hele gjeldssaken være ute av både Storhamars og kreditorenes hender.

- Hvis klubben går til Tingretten og må gå for en offentlig akkord, har ikke kreditorene noe de skulle ha sagt, sier Hoel.
Dermed velter altså den opprinnelige akkorden.
Det er fortsatt muligheter for å stoppe en tvangsakkord. Eksterne økonomiske krefter kan kjøpe ut kreditorene ved å overta deres gjeld.
Men spørsmålet er likevel hva de kan tjene på det, så lenge sjansen er til stede for at Storhamar kan få godkjent tvangsakkorden.
Da er det i bunn og grunn kreditorene som ender opp som taperne i saken, fordi de nekter å godta 50 prosent, men i stedet ender opp med å bli tvunget til å godta 25.
Og for å ha det sagt:
Går Storhamar konkurs, får de null.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.