HAMAR: Da Norge fosset fram i EM på Lillehammer i fjor, satte Senstad et spørsmålstegn ved nivået for øvrig. Han mente det var skremmende dårlig.
Etter helgens VM-kamper i Brasil, synes han flere av de andre nasjonene er oppe igjen, men at Norge er blitt svekket uten Gro Hammerseng og Tonje Larsen.

Mangler frontfigurer

- Russland framstår langt sterkere enn i forrige mesterskap, og Frankrike virker solide. I tillegg ser det ut som om noen av de andre lagene under, er sterkere. Samtidig er Norge blitt svekket. Det er ingen som har greid å fylle opp plassene til Gro Hammerseng og Tonje Larsen, mener Arne Senstad.
Han synes han har sett lignende kamper av Norge-som han gjorde mot Tyskland lørdag.
- Også tidligere har Norge gjort en del bytter undervegs, men så fort de har fått problemer, har de satt inn Larsen og Hammerseng som har stengt bakover og skapt vei i vellinga i angrep. Laget har tålt å rullere mer tidligere.
- Norge har fortsatt mange av de samme spillerne, men ingen har den samme spisskompetansen som de to. Derfor må en være nøye med hvordan spillerne brukes. Jeg synes det være enklere å rullere mer på laget da Hammerseng og Larsen var med i troppen.

Klønete gjennomføring

- Hvor gode er Tyskland?
- Jeg synes Heine Jensen har satt sammen et spennende lag, men noe topplag er det ikke. At vi ryker for Tyskland, skyldes en klønete gjennomføring av Norge. Tyskland er en nasjon vi skal slå, sier Senstad.
Han synes lagledelsen gjorde noen uheldig disposisjoner i avgjørende øyeblikk lørdag.
- Det er kanskje lett å være etterpåklok, men jeg ville ha ofret litt defensivt når vi ikke var bra defensivt likevel. Jeg synes laget mistet mye rytme når de skal gjøre alle byttene fra forsvar til angrep, og jeg synes Linn Jørum Sulland skulle ha stått mer på banen. All respekt for dem som spilte, men jeg synes det ble litt for mye prøving og feiling, og at Heidi Løke og Karoline Dyhre Breivang burde ha kommet på banen tidligere i andre omgang, sier Senstad.

Kommer til semifinalen

Når det er sagt, føler Senstad seg sikker på at Norge i hvert fall kommer til semifinalen.
- Jeg tror Russland og Frankrike er hakket bedre, men det teller i vår favør at vi er gode i mesterskap. Dessuten er det ingen tvil om at vi fortsatt ett av de beste lagene og har noen av de beste spillerne, mener Senstad.

Lekende lett mot Kina

Kina ble en enkel motstander søndag. Kineserne løp i en norsk veg fra start. De skuddene som ikke ble blokkert eller gikk utenfor, tok Katrine Lunde Haraldsen seg av. Hun reddet de ni første avslutningene på mål.
Norge presterte en meget solid kamp og kontret inn mål etter mål. Spillegleden fikk en opptur etter nedturen mot Tyskland. Karoline Dyhre Breivang fikk mye tillit og presterte meget bra. Storseieren til tross, en full friskmelding av Norge må vente. Svarene på hvor laget egentlig står, vil vi trolig få mot Montenegro fredag- og i cupspillet.
For 10. gang scoret Norge minst 40 mål i en mesterskapskamp. Norges største seier i mesterskap kom for ti år siden da Uruguay ble slått 48-11.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00