Hamar
Stine Lidén har så lange bein og armer at skytterne lurer på hvor det ble av det lengste hjørnet. I tillegg har hun skjønt at det lønner seg å trene.

Har trent bedre

Det siste har ikke vært noen selvfølge for Stine Lidén. Fysikken har vært helt på grensen av hva som er mulig for å spille håndball på toppnivå. Hadde det ikke vært for den ekstreme rekkevidden og potensialet, hadde hun vært vraket for lenge siden.
Arne Senstad har gjort alt han kan for å overbevise gladjenta om at hun må ta tak i seg selv, men det er først denne sesongen han virkelig har nådd fram.
Og nå kommer resultatene.
Mot Tertnes var hun lagets beste spiller sammen med Kamilla Sundmoen. Stine Lidén har vært så god nå i de siste kampene at hun kan gjøre en forskjell når medaljekampen skal avgjøres.
- Jeg har endelig blitt voksen, sier hun mens hun skriver autografene.
Utviklingskurven peker brått oppover. Mer styrketrening og utholdenhetstrening gjør at hun er flinkere til holde konsentrasjonen. Armene og beina er de lengste du får i denne serien, og når samarbeidet med forsvaret sitter, som det gjorde i andre omgang mot Tertnes i går, blir det vanskelig å score på Storhamar.

Har spilt hele tiden

Den vanskelige keepersituasjonen i Storhamar med bare Stine Lidén å stole på, har også gjort at hun har fått mer matchtrening enn noen annen keeper i serien. Det har ikke bare vært positivt hele tiden, men det betaler seg nå på den måten at 22-åringen har fått masse verdifull erfaring under drakta.
Det kommer godt med når Storhamar nå for alvor kaster seg inn i medaljekampen.
Det blir viktig å slå Stabæk lørdag med tanke på bronsen, men det er ikke helt umulig å utfordre Byåsen om sølvet heller. Larvik er det selvsagt ingenting å gjøre noe med.

Lite folk

Tertnes ble i hvert fall et nummer for små mot Storhamar. Bergenslaget har kjempet i norsktoppen i en årrekke nå, men de mangler profilene i laget som Storhamar har i Kamilla Sundmoen, Anja Edin og Lise Løke. Tertnes har heller ikke skytterne som kan avgjøre kamper på egen hånd, men de presset Storhamar til langt ut i andre omgang i denne kampen.
Storhamar vant kampen på godt målvaktsspill, Kamilla Sundmoens vanvittige initiativ, Lise Løkes avslutninger og fordi Betina Riegelhuth og Karoline Fredriksen byttet på å skyte godt fra distanse. Og ikke minst på godt forsvarsspill i andre omgang.
Kantspillet kan fortsatt utvikles mer. Og det er rom for enda flere mål fra distanse.
Det blir uansett spennende å se hva jentene kan få til mot Stabæk lørdag. Revansjelysten bør gløde da, etter at de tapte formidabelt mot det unge Bærum-laget i hjemmekampen i høst.
Ellers synes jeg 391 tilskuere er lite i en så viktig kamp.
Det heter seg vel at du får de tilskuerne du fortjener, men jeg synes Storhamar er såpass gode nå at flere burde kjenne sin besøkelsestid.
Det handler tross alt om medaljer nå.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00