HAMAR: - Det er to herreklubber og en klubb på damesiden som trekkes for poeng. Alle klubber må sende en søknad om eliteserielisens, og om ikke kravene er oppfylt, kan reaksjonen være poengtrekk, bekrefter Line Witzøe i Norges Håndballforbund.

Etter det HA-sporten har grunn til å tro er Elverum en av klubbene på herresiden. Vi har fått bekreftet at dameklubben er Storhamar.

Skyldes økonomi
Bakgrunnen for dette, er at Storhamar håndball har en negativ egenkapital på kr 658.000.- pr. 31.12.07.

- Vi er naturligvis ikke fornøyd med den økonomiske situasjonen. Den innebærer at klubben må skaffe ytterligere inntekter og samtidig ha en tett oppfølging på kostnadssiden for å dekke opp underbalansen. Dette har vi jobbet med en tid og flere grep er tatt. Det nye styret og daglig leder har etablert en tett og god dialog både med det lokale næringsliv og Hamar kommune. Det er stor positivitet til at vi gjennom det pågående arbeidet finner gode løsninger for å rette opp den økonomiske situasjonen, sier styreleder Grete E. Torpen
Da det tidligere styret så hvordan situasjonen var, ble det umiddelbart gjort flere endringer.
- Alle sider ved klubben var nok ikke like godt forberedt til å være i eliteserien som spillerne på banen og det var derfor vi blant annet valgte å gjøre endringer på den administrative siden ved å ansette daglig leder, sier Torpen.

Gjennomgang
Storhamar Håndball holder nå på med en gjennomgang av alle sider ved klubben og daglig leder Svein-Erik Edvartsen var kjent med klubbens situasjon fra 2007 da han takket ja til jobben som han startet i den 1. april 2008.

- Jeg er snart ferdig med å utarbeide forslag til klubbens framtidige styringsdokument. Dette skal om ikke lenge sendes ut på høring i klubben slik at innspill kan sendes inn før styret vedtar endelig styringsdokumentet. Forslaget inneholder hva jeg mener bør gjøres for at alle sider ved klubben skal bli like gode som spillerne på banen. Dette gjelder områdene økonomi, organisasjon, marked, arrangement, sport elite, yngres avdeling, pr., informasjon, media, spillerutvikling, trenerutvikling, dommerutvikling, arena/anlegg og samfunnsansvar, sier daglig leder Svein-Erik Edvartsen.

En million i minus
Etter det HA-sporten erfarer er Elverum en av de to herreklubbene som trekkes. Det skal det være snakk om tre poeng.

Kjell Kulvedrøsten i Elverum bekrefter at klubben har vært i diskusjoner med forbundet rundt problemstillingen.
- Det er riktig at vi risikerer poengtrekk og begrunnelsen er i så fall økonomi, I 2007 gikk klubben opp mot en million i underskudd, og vi starter sesongen med opp imot det samme, sier Kulvedrøsten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00