HAMAR: Anja Edins inntreden på det norske håndballandslaget har skapt mye entusiasme blant håndballfolk.

Sammen med Renate Urne, Inga Berit Svestad, Kristine Lunde-Borgersen, Tine Rustad Kristiansen, Linn Jørum Sulland, Ida Alstad og Siri Seglem kjemper Anja om fire ledige VM-plasser.
HA-sporten har snakket med seks personer som har god greie på norsk håndball; Karl Erik Bøhn, Frode Kyvåg, Harald Bredeli, Bent Svele, Christian Berge og Jostein Overvik.
Det er gjengs oppfatning om at Lunde-Borgersen skal inn på laget hvis hun er skadefri, og likeledes vil alle ha med Anja Edin til VM.

Harald Bredeli, TV2:
- Jeg skal jobbe med håndballandslaget nå i Trondheim, og synes ikke jeg vil ta ut noen firer. Men jeg synes det burde være plass til Anja Edin.

- Da jeg så Anja i seriekampen mot Larvik, så jeg mange andre på Storhamar som kunne ha blitt tatt ut på landslaget før henne. Derfor er det enda råere at hun kommer inn på landslaget og kjører et backhandinnspill med en gang. Da har du et annet hode enn de andre, og det kan det være bruk for i VM. En tropp på 16 spillere bør ha plass til en joker, og det har Anja vist at hun er.

Jostein Overvik, VG:
- Lunde-Borgersen er selvskreven. Hun er i verdensklasse når hun er i orden. Norge må ha tre keivhendte spillere, og Linn Jørum Sulland ser bra ut nå. Renate Urne kan bli en viktig forsvarsspiller selv om Tonje Larsen og Kristine Lunde-Borgersen er med. Også har vi Anja Edin. Hun er en av de få i dette landskapet som kan komme inn og snu en kamp på egen hånd. Hun kan sette et annet preg på en kamp. Og så har vi relasjonen til Heidi Løke; også det er kvaliteter som kan snu en kamp.
Karl Erik Bøhn, Larvik-trener:
- Jeg synes Thorir Hergeirsson i utgangspunktet har gjort et veldig godt uttak slik de har valgt å gjøre det. Det er mange å velge mellom, og Lunde-Borgersen er selvskreven når hun er frisk og rask. Anja Edin imponerte meg veldig i World Cup, og Brasil-kampen hennes var en veldig god VM-søknad. Samarbeidet med Heidi Løke er viktig, og hun har et vanvittig trøkk i skuddet, som vil komme bedre til sin rett med bedre lagspillere. Anja har imponert meg kraftig, og for Norge og Anja sin del håper jeg hun blir med. Thorir og Mia får ta uttaksjobben, men uansett blir det fire gode håndballspillere som vil bli skuffet.
Christian Berge, Elverum-trener:
- Det eneste jeg kan si om uttaket er at jeg håper å se Anja Edin i VM. Jeg så henne i verdenscupen, og hun var en veldig interessent spiller; litt annerledes enn de andre. Anja fenget meg, og det skal være plass til slike spillere. Det er tross alt underholdning.
Bent Svele, TV2-ekspert
- Lunde-Borgersen er med hvis hun er spilleklar, og det samme bør Linn Sulland være. I så fall tror jeg Tine Rustad Kristiansen, Anja Edin og Ida Alstad vil kjempe om de to siste plassene. Jeg ville hvert fall tatt med Anja. Hun kan snu rytmen i en kamp, har bra kontakt med linja og er en annerledes spiller enn de andre. Det bør finnes plass til kreativitet. Anja skaper begeistring på tribunen og foran tv-skjermen, og etter min mening burde hun ha vært uttatt allerede. Veldig rart om hun ikke blir med til VM, mener Svele, som også er hjelpetrener i Storhamar.
Frode Kyvåg, tidligere Bækkelaget-trener:
- Jeg skal være forsiktig med å mene for mye, for alle åtte jentene er dyktige spillere, og det er mange forhold Thorir skal vurdere. Men jeg er fascinert av Edin. Jeg er Anja-mann, og håper hun blir med til VM. Jeg ser en kommende stjerne i henne. Hun har de individuelle ferdighetene, og er en type norsk håndball trenger. Anja Edin vil utvikle seg med internasjonal matching. Ida Alstad har også imponert meg, sier Frode Kyvåg, som understreker at han har stor tillit til Thorir som landslagssjef.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.