HAMAR: - Det er fortsatt håp i hengende snøre og både Iza og Storhamar håndball håper at ting faller på plass slik at hun kan fortsette i Storhamar. Hun vil bosette seg i byen og spille håndball for klubben i sitt hjerte. Men det begynner å haste, sier Storhamar-trener Arne Senstad.
Senstad er mildt fortvilet over situasjonen i Storhamar håndball. Mens andre klubber og klubber som Storhamar slått denne sesongen, forsterker, må Storhamar utvikle egne spillere for neste års eliteserie. Slikt tar tid og Senstad mener at konkurrentene skaffer seg et forsprang på denne måten.

Respekt for budsjettet

- Synd i en sesongen hvor vi tidvis har vist at vi kapper inn på forspranget på lag som har vært bedre enn oss, som Byåsen. Men mens vi er nødt til å redusere eliteseriestallen vår, har Byåsen allerede forsterket neste års stall.
Arne Senstad understreker likevel at han forstår situasjonen Storhamar er i og at klubben må forholde seg til de økonomiske rammene de har. Derfor frir han til eventuell velgjørere for at klubben skal få beholde en av sine viktigste spillere siden laget rykket opp igjen i eliteserien.

Ned i lønn og jobb

- Enhver klubb som er ute etter kvalitet, ønsker seg polakken på laget. Hun er blitt kontaktet både av norske og utenlandske klubber, men har ikke signert for noen ennå. Iza håper i det lengste at et under skal skje. Overfor Storhamar har hun tilbudt seg å gå ned i lønn og begynne å jobbe ved siden av å spille håndball, men dessverre, det holder ikke om vi skal holde budsjettrammene. Iza blir ikke i Storhamar neste år uten ekstern hjelp.
Arne Senstad har stor forståelse for at Iza velger å forsvinne fra Storhamar, dersom ikke klubben eller andre legger penger på bordet:
- Iza har barn og familie. Hun må ha noe å leve av, sier Senstad som håper at hvis hun forsvinner, noe det ser ut til at hun gjør nå, kommer til en stor klubb hvor hun kan få gode sportslige og økonomiske vilkår i sine siste år som spiller på toppnivå.

Viktig mot Byåsen

Uansett vil Izabela Duda være viktig for at Storhamar skal slå Byåsen over to kamper i kvartfinalen og ta seg til sluttspillet i Drammen. For Senstad ser ikke Byåsen som noen umulig oppgave på vegen til videre håndballspill i vår.
- Vi har slått Byåsen én gang i år. Vi kan gjøre det igjen, og skal vi bekrefte posisjonen vår som et lag som kan slå trønderne, må vi gjøre det nå. Til neste år blir det verre. Da har Byåsen forsterket stallen sin, mens vi må utvikle nye spillere i stedet for dem vi har hatt til rådighet denne sesongen, sier Arne Senstad som har merket seg at Camilla Herrem mente Storhamar var en ønsketrekning for Byåsen.
Akkurat det har Senstad notert seg bak øret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.