HAMAR: Izabela Duda og Storhamar møttes mandag, men sto ifølge sportslig Atle Bronkebakken så langt fra hverandre, at de ble enige om å skille lag etter sesongen.
- Vi er utrolig takknemlige for det Izabela Duda har gjort for Storhamar og Hamar i de årene hun har vært her. Det har vært helt uvurderlig for klubben, men vi må være ansvarlige i forhold til at vi er nødt til kutte kostnader også framover, og da kunne vi ikke tilby Duda de betingelsene hun har hatt, sier Bronkebakken.

- Fem fantastiske år

Det var en svært følelsesladet og trist Izabela Duda som møtte HA-sporten før trening i går kveld.
- Det har vært fem fantastiske år i Hamar, men jeg må tenke på familien min og på sønnen min Filip. Storhamar har ikke råd til min lønn, og jeg kan ikke spille håndball med full jobb ved siden av, sier den polske storskytteren.
Duda agent har sondert markedet en liten stund, og både norske og utenlandske klubber er interessert i toppscoreren i eliteserien i 2007/2008.
- Jeg har ikke noen konkrete kontraktstilbud foreløpig, men det er klubber i Norge, Danmark og Tyskland som er interessert. Men det blir vondt å flytte, sier Duda.

Trapper ikke ned satsingen

Hun har vært Storhamars best betalte spiller, men ifølge Bronkebakken har 32-åringen vært innstilt på jobbe ved siden av en håndballkarriere i Storhamar videre. Lønnsforhåpningene hun hadde var likevel for høye.
Samtidig har hun ikke vært helt fornøyd med å sitte så mye på benken som hun har gjort denne sesongen, på vei tilbake etter fødselen i fjor sommer.
Bronkebakken understreker at et nei til ny avtale med Duda ikke er et signal om at den sportslige satsingen i klubben trappes ned.
- Vi skal fortsatt ha ambisjoner om å være i medaljestriden også neste år, og vi er i dialog med spennende, yngre spillere som Bent og Arne kan forme til toppspillere.

«En klubb er heldig»

Trener Arne Senstad synes det er leit at klubbens største suksessfaktor i eliteseriedebuten som endte med bronse nå blir borte.
- Alle vet hva Iza har betydd for oss, og hvilken spiller hun er når hun er på topp. Jeg tror hun kan nå dit igjen neste sesong, og den klubben som sikrer seg Duda er veldig heldig, sier Senstad.
Han har forståelse for at klubbens økonomiske situasjon gjør at de ikke kan tilby Duda samme kontrakt, men i det lengste håpet han at 32-åringen skulle akseptere en ny kontrakt med litt dårligere betingelser.

Vemodig

- Jeg må bare respektere at det er slik, men for meg er det selvfølgelig litt ekstra vemodig at hun nå blir borte, sier Senstad, som oppdaget Duda på internett da han startet jakten på et storlag i 2006.
Han fant sin nye Storhamar-stjerne, og Duda kvitterte ut 207 mål på 25 kamper i 1. divisjon, og skjøt klubben opp i eliteserien.
Den første sesongen ble hun toppscorer med 203 mål på 22 serierunder. Totalt har det blitt 317 mål på 45 eliteseriekamper og 555 mål på 75 offisielle kamper i gult og blått, inkludert alle serier, cuper og e-cuper.
- Vi stenger ikke døra for Izabela for alltid. Dersom hun ønsker å spille for oss igjen i framtida, er vi villige til å ta en ny prat, sier Atle Bronkebakken.
- Vi får se. Jeg har blitt glad i Hamar og klubben, og det blir rart å flytte, men jeg må gjøre det som er riktig for karrieren og familien, og ha muligheten til å satse på håndball.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00