HAMAR: Det var mot Larvik for 14 dager siden Izabela Duda pådro seg en vridning i kneet og måtte forlate banen med store smerter.

Det ble konstatert at leddbånd på utsiden i det venstre kneet var strukket, og i ettertid har hun bare trent alternativt.
Mandag prøvde hun seg på håndballtreningen igjen, men måtte hjelpes av banen med store smerter etter en ny vridning i det samme kneet.

Smertefullt
- Jeg skulle bare spille ballen videre da det plutselig skjedde. Smertene var enda verre nå, og jeg håper virkelig det ikke er noe alvorlig, sier Izabela Duda til HA-sporten.

I dag skal hun til MR-undersøkelse på sjukehuset i Lillehammer, og det er først når resultatet derfra foreligger noen kan si hvor lenge skadefraværet blir.
- Hvis ingen ting er ødelagt i kneet, håper jeg i beste fall på å kunne være tilbake om en måneds tid, sier Storhamars polske toppscorer.

Sjekker menisk
Nils Petter Engen arbeider både som fysioterapeut og osteopat, og det er han som har hatt oppfølgingen av Iza så langt. Når han nå har sendt Duda til MR-undersøkelse, er det for å få fastslått hvor omfattende skaden på sideleddbåndet i kneet er. Spørsmålet er om det kan være et rift i båndet, og han ønsker også å få sjekket om menisken er blitt ødelagt.

Heller ikke han kan si noe om tidsperspektivet på skadeoppholdet før det foreligger et svar fra dagens MR-undersøkelse.
Storhamar-trener Arne Senstad er klar på at Iza må bli helt frisk nå før hun skal spille igjen.
Om hun skulle bli borte i lengre tid enn en måned, så er det ikke aktuelt for Storhamar å hente inn noen erstatter.
- Nei, vi har de spillerne vi skal ha ut sesongen, fastslår Senstad.

Også Edin ute i kveld
I kveldens kamp mot Toten i Prestrudhallen må Storhamar også unnvære Anja Edin, som er i begravelse.

- Vi er jo litt reduserte, men jeg håper vi skal slå Toten likevel, sier Senstad.
- Mot Tertnes viste de andre jentene at det bor mye i dem også, og da var jo Anja bra. Kampene mot Toten i dag og Bækkelaget søndag er fine matcher å vise seg fram i. Jeg håper enda flere melder seg på i kveld, og at formutløsningen er på gang. Det skal forhåpentlig begynne å gli lettere etter det harde treningsprogrammet i desember nå. Det er i hvert fall det vi har lagt opp til, sier Arne Senstad.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00