HAMAR: Arne Senstad bekrefter at Izabela Duda har sagt ja til å gå på to nye sesonger med Storhamar når hun blir spilleklar igjen etter korsbåndskaden.

Men han venter fortsatt på at den sportslige ledelsen i klubben skal komme med en oversikt om hvem som har skrevet nye kontrakter med klubben.

På plass mandag
Denne uka startet treningene for fullt igjen i Storhamar Håndball.
- Men fra mandag av må dette være klart. Da må jentene og jeg bare ha det sportslige å konsentrere oss om, sier Arne Senstad.

- Dette burde ha vært avklart for lenge siden, og noen av jentene har ennå ikke vært i samtaler med den sportslige ledelsen.
- Er du usikker på hvem som blir med videre?
- Egentlig er jeg ikke det når jeg hører de signalene jentene gir. De er veldig positive. Men jeg tror klubben tar det litt for gitt at de fortsetter. Og jeg må virkelig berømme jentene. Flere av dem venter på svar, og noen av dem har ennå ikke vært i samtale med sportslig ledelse. Men jentene er kjempelojale. De venter og venter og håper ting skal ordne seg.
- Vi kan ikke drive slik når vi skal være blant de beste i Norge. Dette skulle ha vært i orden for lenge siden, sier Storhamar-treneren.

Økonomiske rammer
Sportslig leder Bertil Pålsrud har forståelse for at trener Senstad vil ha spillerkontraktene avklart så raskt som mulig.

- Men vi må bli enige med spillerne innenfor de økonomiske rammene vi har.
- Er dere litt sent ute?
- Jeg vet ikke. Vi er nødt til å se klubben under ett. Det er ikke noe problemer å signere spillere hvis vi kunne operere med Barcelona-lønninger. Da ville alle avtalene i orden på ett sekund. Men vi må forholde oss til virkeligheten, og det må være økonomisk forankret i klubben. Jeg føler at vi har god kontroll på spillerstallen. Vi har mange viktige spillere på plass, og vi har mange lovende samtaler med de andre, sier Pålsrud.

Spillerne
Disse spillerne hadde kontrakter som gikk videre fra årets sesong:

Marita Brennodden, Anja Edin, Lise Løke, Betina Riegelhuth.
Når det gjelder de andre spillerne, er situasjonen denne ifølge Bertil Pålsrud:
Lene Jøranli: Klar for en ny sesong.
Stine Lidén: Antar at det kommer til enighet.
Izabela Duda: Enige om ny toårskontrakt.
Dario Boltromiuk: Klar for ett nytt år.
Kamilla Sundmoen: Klar for ett nytt år.
Inger Senstad: Muntlig enige om ettårskontrakt.
Maja Jakobsen: Regner med at en ny avtale går i orden.
Guro Jakobsen: Regner med at en ny avtale går i orden.
Marthe S. Johansen: Er i diskusjon. (Har trent med Njård.)
Tove Elisabeth Rise: Vil gå i diskusjon med henne.
Trine Haugstad: Vil gå i diskusjon med henne.
Arne Senstad har ligget lavt i forhold til nye spillere, men har sikret seg Totens keivhendte bakspiller, Jane Lunstadsveen.
Til helga kommer kantspilleren Linn Marie Birkeland fra Fredrikstad for å trene med Storhamar. Dette er et talent som har spilt på 1990-landslaget.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.