HAMAR: På Tusse håndballskole er Anja Edin den reneste magneten. Hun gir mye av seg selv og er utrolig populær blant unge håndballjenter. I går kveld hadde Lene Kristine Olsen kommet helt fra Ulefoss for å se Anja spille, og hun hadde med seg et flott kjede som hun ga til Anja.

- Hun er det største forbildet mitt, og er så snill, sier Lene Kristine.
Anja er nesten rørt, og forteller at hun har vært i Ulefoss og trent laget til Lene Kristine, og at familien hennes er utrolige fine mennesker som har støttet henne.
- Du er utvilsomt barnas favoritt?
- Jeg synes det er gøy å gi noe tilbake, fastslår Anja.

- Velfortjent kjeft
Nå fikk ikke Tusse-elevene se noen toppkamp av Storhamar, men Lene Kristine var fornøyd med at drømmespilleren hennes ble Storhamars toppscorer i går kveld.

Anja selv var klar på at laget ikke hadde spilt noe god kamp:
- Nei, dette var ikke bra, og vi fikk velfortjent kjeft av Arne Senstad etter kampen. Vi kastet bort altfor mange baller, men jeg håper det forsvinner når vi blir mer samspilte, sier Anja til HA-sporten.
I Storhamar er hun forespeilet en playmakerrolle.
- Jeg har fått en helt annen rolle enn jeg hadde i Gjerpen, og nettopp den rollen Arne Senstad skisserte for meg, var en av årsakene til at jeg valgte Storhamar. Du kan godt kalle det en drømmerolle, men det er en kjempeutfordring, sier Anja til HA-sporten.

Klar for VM i Spania
Tirsdag drar hun på landslagsoppdrag til Spania, og det dreier seg om VM i beachhåndball.

- Jeg har vært med på landslaget de to, tre siste årene, og det er kjempegøy! Det er flere land som satser veldig mye på beachhåndball. Vi reiser ned ei uke før VM for å forberede oss, og jeg gleder meg skikkelig. Her får vi dobbeltpoeng for flyvere og piruetter, og vi slenger oss i sanden i takt med musikken. Det er bare en drømmetilværelse, smiler Anja Edin.

Senstad misfornøyd
Smilte gjorde ikke Storhamar-trener Arne Senstad etter 22-32-tapet for et Byåsen-lag som manglet seks toppspillere som er opptatt med å forberede seg til OL.

- Jeg er absolutt ikke fornøyd med hvordan laget opptrer i de grunnleggende tingene. Vi kan ikke dekke oss bak at det er mange nye spillere og langt fram til seriestart når vi taper dueller en mot en og er altfor passive. Det må være litt prestisje å yte 100 prosent, sier Senstad.
Han gleder seg til å sette sammen laget, og innser at det blir viktig å finne rollefordelingen til det offensive laget.
Men heller ikke offensivt var det mye å skryte av i går kveld. 31 sjanser ble brent, 23 angrep ble ødelagt av tekniske feil.

håndballfakta
Storhamar - Byåsen 22-32 (14-16)
HAMAR: Trelags Treningsturnering, onsdag.
Prestrudhallen.
Cirka. 500 tilskuere.
Utvisninger: Storhamar 4x2 min. + rødt kort, Byåsen 4x2 min.
Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen, Storhamar.
STORHAMARS LAG: Heidi Tjugum, Linn Pedersen - Inger Senstad 2, Kamilla Sundmoen 2, Lise Løke 1, Anja Edin 7, Izabela Duda 5 (1), Betina Riegelhuth 2, Marthe S. Johansen 1, Marita Brennodden, Tove Elisabeth Rise 2, Anette L. Olsen.
Toppscorer Byåsen: Ida Alstad 11.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00