LENA: - Vi var klare på at vi ikke kunne tilby Daria en slik kontrakt som hun hadde de to første sesongene, sier Arne Senstad.

- Men vi ønsket å ha med Daria videre, men da var det snakk om at hun måtte jobbe ved siden av.
- Nå jobber jeg hos Actor ved siden av håndballen, og jeg trives veldig godt, sier Daria, som har lært seg godt norsk i løpet av sine to år i Hamar.


Stor overgang

Hun har også lært seg måten å spille norsk håndball på, men hun syntes overgangen fra polsk håndball i eliteserien med Gdansk var stor.

- Der første året var en liten sjokkopplevelse. Det var mye mer løping og mer styrke i norsk håndball. Og det andre året prøver jeg bare å glemme. Jeg er absolutt ikke fornøyd, for jeg vet jeg kan mye bedre, sier hun.
Det har 26-åringen vist i sesongoppkjøringen, har også gledet Storhamar-trenerne:
- Hun er fysisk strålende, stor og sterk og hopper høyt. Hun må tore å bruke fart, skudd og styrke og blir veldig viktig i et 6-0-forsvar sammen med Betina Riegelhuth, sier Bent Svele om den polske jenta på 184 centimeter.


- Var altfor snill

- Jeg har jobbet lenge med Daria, fastslår Arne Senstad.

- Har hele tiden sett potensialet, men hun har vært altfor snill på håndballbanen. Har måttet tenne henne for å komme fram det siste stykket. Det er faktisk blitt litt sånn at jeg er glad hver gang hun blir utvist, sier Senstad retorisk.
- Daria har tatt et ordentlig løft i sommer. Jeg har jo sett antydninger før også, men nå har hun vært stabil over tid. Det tar nok også litt tid å vende seg til en ny stil også, sier Senstad, som hele tiden jobber med å få den polske håndballspilleren mer eksplosiv.


35 landskamper

26-åringen fra Wejherowd har da også tatt utfordringen.

- Jeg føler jeg har fått en god start på sesongen. Er mye mer med i forsvar og hjelper mer til i angrep. Jeg har trent mer styrke enn tidligere og er enda mer fokusert på håndball enn jeg har vært før. Men det har vært en stor overgang fra polsk håndball, fastslår hun.

Daria Boltromiuk står med rundt 35 A-landskamper for Polen, og hun er også tatt ut i troppen som skal møte Tyrkia i to kamper.
Samlingen er opp mot Storhamars kamp mot Byåsen, og det var greit for den nye landslagstreneren at Daria har valgt å prioritere Storhamar denne gangen. Det vil ikke få noen følger for senere uttak.

Hun nyter livet i Storhamar, på jobben i Actor og i Hamar. Hun og samboeren Pjotr Modestowic trives så godt at de har tanker om å slå seg ned i byen for godt. Pjotr driver også med håndball og trener rekrutt- og 18-årslaget til Storhamar sammen Reidar Møistad.

- Vi har lyst til å bli, sier Daria og håper sesongen fortsetter slik den har startet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00