8. august 2012 intervjuet HA-sporten de tre styrelederne i de tre store klubbene i byen etter at ordfører Morten Aspeli hadde gitt signaler om å slette drøyt 15 millioner kroner i ansvarlige lån for HamKam (8 mill.), Storhamar Dragons (4,6 mill.) og Storhamar Håndball (2,8 mill.).

Alle lovet da at når disse ansvarlige lånene ble slettet, skulle de ikke be om noe mer hjelp i framtida.

– Ikke nødvendig

«– Vi er takknemlige. Vi kommer ikke til å be om flere ansvarlig lån nå», sa Tor Rullestad i HamKam.

«– Vi kommer aldri til å be om noen midler mer på denne måten. Nå må vi meisle ut en strategi videre hvor vi kan hjelpe hverandre til felles glede og nytte», sa Erik Kristiansen i Dragons.

«– Hvis vi bare får på plass fornuftige rammevilkår for breddeaktiviteten vår, er jeg enig med de to andre. Da skal det ikke være nødvendig å be om mer», sa Ole Erik Hulleberg i Storhamar Håndball.

– Ikke moro

Økonomien har ikke vært god hos noen av klubbene etter dette, men Storhamar Håndball er de første som bryter løftet sitt og ber om mer penger fra kommunen når de nå sier de er avhengig av gjeldssanering for å kunne betale husleia i den nye hallen når den står klar.

– Dette er ikke moro og vi kvier oss for å gå til det skrittet vi har gjort, men som ansvarlig driver av Storhamar Håndball Elite, har vi ikke noe annet valg enn å vise kortene våre, sa Øystein Holtet til HA-sporten lørdag.

26. august

Som nyvalgt styreleder har han fått den dårlige økonomien til Storhamar Håndball Elite i fanget. Spørsmålet nå blir om politikerne vil lytte til hans argumenter, eller om historien til klubben veier for tungt imot når de folkevalgte skal ta stilling til forespørselen.

26. august er det budsjettmøte i kommunestyret. Da blir denne saken trolig diskutert.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.