LEIPZIG: - Vi har fått kjemperespons allerede, fastslår Anja Edin.

- Vi har hatt en undersøkelse liggende ute på Storhamars webside i 14 dager, og allerede nå har 77 personer svart at de ønsker å være med.
Storhamar-jentene har naturligvis merket at mange av motstanderne deres har egne supporterklubber, og dermed ville de sjekke interessen for en i Hamar også.

Elverum imponerer
- Synes dere det er for stille på Storhamars kamper?

- Det blir jo enda mer liv når man har en organisert supporterklubb, og det blir ikke så skummelt å stå fram og heie når man er flere heller. Publikum er en viktig støttespiller for oss, fastslår Anja Edin.
Heidi Tjugum bruker håndballklubben i Flensburg som et eksempel. Der er den åttende spilleren et begrep i byen, og ingen spillere får det nummeret på ryggen. Det er supporternes drakt.
Jentene legger ikke skjul på at de er blitt imponert over det de har fått til i Elverum. Derfor har de også tatt kontakt med Ola Norstrøm, som er leder for Taigaen.

Taigaen til Hamar
- Han fortalte hvordan de drev i Elverum, og ville mer enn gjerne dele sine erfaringer med oss. Dessuten kommer de på kampen vår mot Larvik 7. januar for å hjelpe oss, sier Anja.

Edin fikk frysninger av å oppleve livet på tribunene i Elverum.
- Også den sterke byfølelsen de hadde. Elverum Håndball er blitt byens stolthet, og de spiller bysangen foran kampene. Det er stort, så hvorfor kan ikke vi få til noe sånn i Hamar, undrer Anja Edin, som også er blitt Hamar-patriot og sterkt følelsesmessig engasjert i Storhamar Håndball på den korte tiden hun har vært her.
- Jeg ble stolt av klubben etter å ha vært her ei uke, og den stoltheten har alle jentene også, sier hun.

For unge og gamle
De to initiativtakerne stortrives i Storhamar, og ved å gå i bresjen for en supporterklubb, ønsker de også å gi noe tilbake til de frivillige som står på tidlig og sent for at Storhamar kan spille eliteseriehåndball.

- Hvor mange håper dere å få med?
- I Taigaen er de 190 medlemmer, og de har med 50 supportere på alle bortekampene. Når vi har 77 som ønsker å være med allerede nå, så lover det godt.
Storhamar-jentene ønsker at supporterklubben skal være et tilbud for hele familien; folk i alle aldre, og som den typen Anja er, er hun spesielt opptatt av å få med ungdom. Hun har et utrolig tekke på unge mennesker, og har allerede sin lille fanklubb i Prestrudhallen.
- Det er viktig få med de unge. Kan vi lede dem inn i en idrettshall i ungdommen, har vi gjort noe stort, sier hun.
- Supporterklubben skal være et sunt sted å være, og det skal gi mye glede.

Leter etter en leder
Det er ganske spesielt at det er spillerne i et idrettslag som drar i gang en supporterklubb, og nå leter Anja og Heidi etter en person som være med og dra dette videre og starte jakten på sponsormidler for å få kjøpt inn supporterutstyr i Storhamars farger.

- Hege Kathrine Lundli har vært med og bidratt mye for oss så langt, men til møtet på klubbhuset den 15. november, bør vi ha funnet en person til å styre supporterklubben. Så får resten komme etter hvert.
Anja og Heidi har allerede begynt å lete etter navn på supporterklubben.
- Mange navn, som Banden og Klanen, er opptatt. Det hadde vært ålreit å linke navnet til Hamar på en måte. Kanskje Kaupangen, ja, kanskje det, sier de to jentene og smaker på navnet…
De er i hvert fall kjempegira på å få i gang supporterne.
- Tenk å komme inn i den svære Haukelandshallen for å spille mot Tertnes, der det vanligvis er nesten folketomt, og bli møtt av en gjeng med gulkledde, jublende supportere. Da har vi fått den åttende spilleren, da, sier Heidi Tjugum.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00