Danske Jan Pytlick er, sammen med Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson, kanskje verdens meste meritterte trener i kvinnehåndball.

Pytlick har vært landslagssjef for de danske håndballjentene i 16 sesonger totalt, før han etter et skuffende EM i Kroatia/Ungarn før jul ikke fikk forlenget kontrakten sin med det danske håndballforbundet.

Kommer til å sikte høyt

- Jeg vil ikke kommentere enkeltnavn, men vi er i dialog med et par stykker, sier daglig leder i Storhamar, Erik Stensrud.

Klubbens daglige leder er derimot klar på at klubben leter etter ny trener fra aller øverste hylle.

- Vi skal definitivt ikke være redde for å tenke litt stort, sier Stensrud som naturligvis vet at klubben skal innvie en ny hall kommende sesong, og gjerne vil ha et svært slagkraftig lag når publikum skal inviteres til håndballfester i den nye storstua.

Oustorp også aktuell

HA-sporten har grunn til å tro at det andre navnet på Storhamars liste over aktuelle trenere er Glassverkets assistenttrener, Geir Oustorp (42).

Søndag gjestet Storhamar laget fra Drammen, og kilder HA-sporten har snakket med bekrefter at Stensrud skal ha vært i samtaler med Oustorp i forbindelse med kampen.

- Det synes jeg eventuelt klubben selv skal kommentere, sier Geir Oustorp som legger til at han synes Storhamar-jobben bør være attraktiv for de fleste.

- Det er langt større potensial i Hamar-klubben enn de har vist denne sesongen, mener treneren som blant annet har vært sjef for jentene i Byåsen og gutta i Drammen HK tidligere.

Klausul om klubbskifte

Den tidligere landslagsspilleren bekrefter at han har en klausul i kontrakten som gjør at han har mulighet til å avslutte jobben i Drammen, dersom han får tilbud fra en annen toppklubb.

- Jeg vil tilbake som hovedtrener etter hvert, sier mannen som også har full jobb i politiet.

I gårsdagens HA lanserte Storhamars midlertidige hovedtrener, Tormod Steen, seg som kandidat til å overta sjefsjobben permanent.

Etter hva HA-sporten har grunn til å tro er ikke den mangeårige assistenten blant de heteste kandidatene til sjefsjobben.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00