Storhamar-trener Arne Senstad gleder seg til å se danske Christina Wildbork (20) i Prestrudhallen.

Den danske 20-åringen kommer til Hamar i dag, og skal trene med Storhamar-jentene på kvelden. Så blir hun med på morgentrening og kamp mot Reidar Møistads København i Prestrudhallen i morgen.

– Vi har gode kontakter i København, med Reidar Møistad blant andre, så dette er kommet til litt med hjelp av dem, sier Arne Senstad.

Spilt i København

Christina Wildbork har spilt i nettopp København. Forrige sesong spilte hun i Ajax København i dansk 1. divisjon. De spilte kvalifisering om opprykk forrige sesong, og 20-åringen scoret 12 mål i den ene kvalikkampen.

– Hun spilte en kjempekamp da. Jeg har sett en del video med henne, og det er ingen tvil om at Christina har et veldig stort potensial. Hun har en god skuddarm, og har vist flere gode kvaliteter, sier Senstad, og fortsetter:

– Nå får vi sett henne på et par treninger og i en kamp mot god motstand. Det vil gi oss gode svar. Jeg har et klart inntrykk av at hun vil prøve noe nytt, starte med blanke ark, og utvikle seg videre.

Skadeutfordringer

 – Utgangspunktet er veldig bra, det er mye som stemmer, og så får vi se om dette blir en overgang til slutt. Vi hadde kanskje trengt en rutinert spiller, men nå tester vi dette. Hun er ung, og jeg liker å forme unge talenter, sier Storhamar-treneren.

Arne Senstad har noen utfordringer med skadde spillere nå. Målvaktene Stine Lidén (akiless) og Maria Jektvik Aarstad (kne) er nylig opererte.

– Stine kan nok være med etter ferien, mens Maria i beste fall er klar til seriestart, sier Storhamar-treneren, som også har fått beskjed om at Martine Hovden må inn til operasjon med et trøblete kne.

– Hun har hanglet veldig lenge, og jeg håper hun rekker sesongstarten. Uansett er alle operasjonene ting som måtte tas. 

Gjøvik-spillere på trening

– Hva med keeper torsdag?

– Eline Fagerheim, som er en spennende ung keeper fra Gjøvik, har trent med oss i sommer. Hun skal stå en del torsdag. I tillegg får vi låne en keeper fra København. 

Mari Finstad Bergum har også trent med Storhamar i sommer. Begge Gjøvik-jentene er født i 1998.

– Vi skal ta en vurdering med de to spillerne etter hvert, sier Storhamar-trener Arne Senstad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00