HAMAR: HA-sporten fikk tak i Thoresen tirsdag kveld.

Da var han hjemme med familien mens lagkameratene spilte tredje serierunde mot Genève, og tapte etter spilleforlengelse.
24-åringen innrømmer at han ikke kan sitte mye hjemme eller på tribunen hvis han skal få fart på hockeykarrieren.

En av tre vinger
- Hvis jeg skal utvikle meg, må jeg spille, og det blir en ordentlig irritert stemning i et lag når de personene som er hentet inn for å være ledere i et lag, ikke spiller hele tida..

- Er det aktuelt å bytte klubb?
- Det kan være det, men jeg skal se an hva som skjer de første to månedene. Det er slett ingen optimal situasjon.
Thoresen er en av tre utenlandske vinger, etter at Lugano hentet inn en tidligere NHL-spiller bare for noen uker siden.
Faren er at de tre spillerne nå må bytte på å sitte på tribunen.
Petteri Nummelin på backplass har åpnet svært bra, og er eneste utenlandske back, mens John Pohl er eneste senter.

Pohl topper
Thoresen hadde en målgivende pasning i hver av de to første kampene, og sto med pluss to i pluss-minus-statistikken, uten at det var nok til å få spille videre.

Tirsdag scoret kanadiske Hnat Domenichelli og finske Nummelin, mens Pohl hadde to målgivende.
Pohl topper poengligaen etter tre kamper, med seks målpoeng, mens Nummelin har fire.
Hvem som skal stå over fredagens hjemmekamp mot bunnlaget SLC Tigers, får Thoresen ikke vite før en av de siste treningene.

- Gir egoisme
24-åringen er redd rulleringen på utlendinger kommer til å ramme satsingen til Lugano denne sesongen.

Hvert lag i den sveitsiske eliteserien er avhengig av fire gode importspillere, og en rulleringsordning tror Hamar-gutten kan skape splid.
- Det er lett for at spillerne blir mer egoistiske etter hvert, for å øke sin egne sjanser til å få spille, framfor å sette laget først. Det er dumt, for det gjelder å henge med i starten av den sveitsiske serie. Å bli hektet av tidlig, er dumt.

Gode sveitsere
Grunnserien består av 50 seriekamper, og over halvparten spilles i løpet av de første to månedene, med tre kamper i uka.

De som hektes av tidlig, kommer seg sjelden inn igjen i hetluften.
- Det er litt synd, for jeg føler at vi har gode sveitsere, noe som er viktig, siden alle lag har gode importspillere. Det er litt forskjell fra førsterekker til fjerderekker, men vi har lovende sveitsere.
Overgangen til stor bane begynner å gå bra.
- Det er litt rotete hockey foreløpig, men tempoet er bra. Det er viktigere ikke å gå seg helt bort offensivt når vi jager, og spillet blir jo litt mer taktisk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.