BYÅSEN – STORHAMAR 31-21 (18-7)

TRONDHEIM SPEKTRUM (adressa.no): Det var aldri tvil om hvem som var det beste laget i Trondheims Spektrum onsdag kveld. En finaleplass i sluttspillet stod på spill, men enda viktigere; en kvalifiseringsplass i Mesterligaen til høsten.

Byåsen lå under med ett etter borteoppgjøret mot Storhamar på søndag, hvor resultatet ble 28-27. Det var derfor et hjemmelag som var svært revansjesugen og på hugget fra dommeren blåste i fløyta.

Kampen startet jevnt, men det tok ikke lang tid før de rødkledde tok over showet.

Skaffet seg ekstra kamp

Allerede etter ni minutter viste Camilla Herrem at det ikke var noen mulighet for at semifinalen mot Storhamar ville bli hennes siste kamp for Byåsen.

I kjent stil kjørte hurtigtoget fra Sola fra motstanderne og satte inn et kontringsmål fra noe så uvanlig som høyrebackposisjonen. Byåsen ledet med tre mål etter ti minutter, 7-4.

Og ledelsen til hjemmelaget skulle bare øke. Forsvaret med Raja Toumi, Marie Henriksen og Maren Gundersen i spissen, hadde god kontroll på gjestene, og målvakt Therese Pedersen, som storspilte i førsteomgangen, tok de få skuddene som slapp forbi dem.

Godt forsvar førte til mange raske kontringsmål, samtidig som hurtig tempoi den etablerte fasen, som gjestene ikke klarte å følge med på,  ga dem fire mål på straffekast: Alle signert Raja Toumi.

Elleve ved pause

Storhamar-spillerne ble etter hvert svært frustrerte og laget brukte sin andre time-out kun femten minutter ut i kampen. Da hadde det gått hele ti minutter siden de satte forrige ball i nettmaskene.

Byåsen var fullstendig overlegne i siste halvdel av førsteomgangen og ledet med hele elleve mål, 18-7 til pause. Raja Toumi var hjemmelagets toppscorer med sine sju mål før hvilen.

Etter pausen var det kun et spørsmål om hvor mange mål Byåsen skulle vinne med, og selv om Byåsen byttet ut flere av sine mest rutinerte spillere, så fortsatte ledelsen å øke.

Den yngre garde fortsatte der Camilla Herrem, Raja Toumi og Tonje Nøstvold slapp, og det sto 28-14 på måltavla da det kun var ti minutter igjen av kampen. Laget slapp seg litt ned på slutten, men det hadde ingen verdens ting å si, kampen endte med timålsseier til Byåsen 31-21.

Nå er det klart for sluttspillfinaler mot Larvik 7. og 14. mai.

NB! Silje Waade ble kåret til Byåsens beste spiller.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00