Waade ble kåret til Byåsens beste spiller da de kjørte over Storhamar og sikret seg finaleplass i sluttspillet. Etter kampen måtte hun og resten av de yngste spillerne kjappe seg for å rekke åpningskonserten på Studentersamfundet.

- Det blir vel dårlig med russetid på dere nå som det blir sluttspillfinaler 7. og 14.mai?

- Ja, det blir det. Men det er helt klart verdt det. Det er jo dette jeg har lyst til å holde på med, så da er en finale mot Larvik absolutt bedre. Det går jo an å være med på det sosiale uansett, man må bare holde seg unna alkoholen, så det skal ikke bli noe problem, sier Waade.

- Blir det en skikkelig feiring etter 14. mai, da?

- Det blir det i alle fall hvis vi slår Larvik, smiler hun.

- Det var en klasseomgang

Waade storspilte i onsdagens kamp mot Storhamar. Sammen med Marie Henriksen, Raja Toumi og Maren Gundersen sto hun som en vegg i forsvar, og så ut til å forutse hvert et trekk motstanderen hadde å komme med.

- Vi følte at vi hadde mye å gå på fra førstekampen mot dem der vi ble hengende etter hele veien. I dag lå vi alltid et skritt foran, og da hadde vi taket på dem, sier høyrevingen før hun småløper ut av hallen for å rekke åpningen av russefeiringen.

Det var aldri tvil om hvem som var det beste laget i semifinalen i Trondheim Spektrum, men at hjemmekampen skulle bli så annerledes enn søndagens semifinale som endte med ettmålstap, det hadde hverken spillerne eller trener Claus Mogensen trodd.

- Jeg er veldig imponert over hvordan spillerne taklet denne situasjonen hvor vi hadde alt å tape. De spilte en fantastisk førsteomgang der de var fokuserte, hadde god kontroll i forsvar, Therese(Pedersen journ.anm.)  stoppet det meste i mål, og vi løper fra dem i kontringsspillet vårt. De får aldri ro i spillet deres, det var rett og slett en klasseomgang, sier dansken.

Målene er nådd

Nå venter Larvik i finalene, og selv om Byåsen selvsagt vil vinne, så har de allerede sikret seg kvalifiseringsplass i Mesterligaen til neste år, og dermed nådd målene de har satt seg for sesongen.

- Uansett hva som skjer i finalene så har vi gjort det vi skulle i år, og kommet enda lenger enn det vi forventet i cupvinnercupen, så jeg er meget fornøyd, sier Mogensen.

- Blir det noen feiring?

- Jeg tror ikke det er planlagt noe spesielt, det får vi ta etter finalene, sier en svært fornøyd trener. 

- Men de som har gått videregående skole i fire år skal visst på en konsert? legger han spørrende til.

- Du mener russen?

- Ja, jeg kjenner ikke til de greiene der, men de skal få lov til å feire i kveld. Det har de virkelig fortjent, smiler Byåsen-treneren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00